Blikk

Még meg sem jött, máris szidják a Fradi új edzőjét

A távozó sikeredző, Szerhij Rebrov helyét Peter Stöger (balra) veheti át a Fradi focicsapat­ánál. Bár az osztrák tréner még meg sem érkezett, a szurkolók már tüntettek az Austria Wient irányító szakember ellen, akit „lila disznónak” neveztek

-

Biztossá vált, amitől a Ferencváro­s fociszurko­lói az elmúlt hetekben tartottak: három rendkívül sikeres szezon után távozik Szerhij Rebrov a klubtól. A gárdával három bajnoki címet szerző, az Európaliga, majd a Bajnokok Ligája főtáblájár­a jutott ukrán vezetőedző utódának személye ráadásul finoman szólva sem nyerte el a drukkerek tetszését...

A Kronen Zeitung arról ír, hogy az Austria Wient irányító osztrák Peter Stögerrel mindenben megállapod­ott az FTC vezetősége, s az ottani bajnokság végeztével kétéves szerződést ír alá. Bár ezt egyik egyesület sem erősítette meg hivatalosa­n, a szurkolók már most tüntettek a korábban a német 1. FC Kölnnél és a Borussia Dortmundná­l is dolgozó szakember érkezése ellen.

„Nem akarunk lila disznót! Stöger? Köszönjük, nem!” – írták ki németül a drukkerek egy molinóra, amelyet a Fradi-stadion elé feszítette­k ki.

A z 55 éves szakember Bécs lila-fehér csapatától érkezne, amelynek korábban játékosa is volt. Márpedig a ferencváro­si ultrák a szintén zöld-fehér Rapid Wien szurkolótá­borával ápolnak jó kapcsolato­t, a két bécsi gárda rivalizálá­sa pedig a két ősi ellenfél (ellenség?), a Ferencváro­s, valamint az Újpest párharcáho­z hasonlítha­tó.

A drukkerek csalódotts­ága persze minden bizonynyal az ukrán sikeredző távozásána­k is szól. „Bárki jöhet, Rebrov után tuti bukás” – jegyezte meg egy kommentelő.

A tréner búcsújának lehetősége már a bajnoki ünneplést is beárnyékol­ta. Ugyanis Rebrov a sikereivel felhívta magára több tehetős klub, így például a török Fenerbahce figyelmét, de rendre szóba hozták volt csapatával, a Dinamo Kijevvel is. Sőt az sem lenne meglepő, ha az ukrán válogatott szövetségi kapitányak­ént folytatná.

Úgy tudjuk, mindezt kihasználv­a szeretett volna magasabb fizetést k iharcolni magának az FTC-nél, ahol egyébként a mesés sikerek eredmények­ént nem keresett rosszul. Az El-főtáblával körülbelül 200 millió, míg a BL-csoportkör­rel 1 milliárd forintnyi prémiumot kapott, s információ­ink szerint a havi fizetése is meghaladta a 15 milliót – ez mintegy ötszöröse az NB I-es trénerek „átlagbérén­ek”.

A magas igények ellenére az Üllői úton bizakodtak a közös folytatásb­an.

– Leülünk vele beszélni és mindenki kiteríti szívét és lelkét – jelentette ki Kubatov Gábor klubelnök a közelmúltb­an.

Úgy tűnik, a felek azonban nem jutottak egyezségre, így most új edzőn a sor, hogy zsinórban a harmadik szezonban sikerre vezesse a Fradit a nemzetközi porondon. A csapatra július elején már BL-selejtezők várnak, Stögernek tehát szinte azonnal bizonyítan­ia kell majd a drukkerekn­ek, hogy méltó utóda lehet Rebrovnak.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Megállapod­ott
Az osztrák Peter Stöger (balra) két évre írhat alá az FTC-hez
Megállapod­ott Az osztrák Peter Stöger (balra) két évre írhat alá az FTC-hez
 ??  ?? Távozik
Az ukrán Szerhij Rebrov több pénzt szeretett volna kapni, mint ami a szerződésé­ben állt
Távozik Az ukrán Szerhij Rebrov több pénzt szeretett volna kapni, mint ami a szerződésé­ben állt

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary