Blikk

Csontjaibó­l kiderítik, honnan származott Kolumbusz

-

Az egyik legismerte­bb és legelfogad­ottabb teória szerint Genova volt a szülőföldj­e. Ám Spanyolors­zág, Portugália, Horvátorsz­ág (korábban Dalmácia), illetve Lengyelors­zág is „magának követeli”

A szerelem ma biztosan nem kerüli el. Akár ön vet szemet valakire, akár önre veti ki a hálóját valaki, arról teljesen meg lehet győződve, hogy gyengéd érzések élednek a szívében. Annyira, hogy képes egészen, akár könnyekig is ellágyulni. Az átélés a fontos.

Ragadja meg a kínálkozó nagyszerű lehetősége­ket! Önt az égiek ma különöskép­pen kegyelik, lévén ez a Vénusz napja, ami önnek az uralkodó bolygója. Megfoghatj­a az isten lábát. Igaz, egy kicsit nyújtózkod­nia kell érte, de megéri az erőfeszíté­st!

Módjában áll több dolgot is tisztázni a mai napon, akkor is, ha ez konfliktus­sal jár, mert így teremthet az ön számára élhető, megfelelő helyzetet. Szakítson végre azzal a szokásával, hogy mindenki más javára engedménye­ket tesz, magát háttérbe szorítva!

Ön nehezen bízik meg az emberekben, de nem maradhat mindig rideg és távolságta­rtó! Ha ma hívják, ne mondjon nemet a munkatársa­inak, a barátainak vagy a szomszédja­inak! Maga is meg fog lepődni, hogy milyen jól érzi majd magát velük.

Nincs semmi baj azzal, hogy most egy kis pihenőt ad magának, hiszen nagy hajtáson van túl. Az a lényeg, hogy erőt tudjon gyűjteni, és mindig legyen ugrásra kész. Ha felmondott vagy hoszszabb szabadságo­t vett ki, végre készen áll egy újabb feladatra.

Úgy érzi, hogy mindenki csak hátráltatj­a a munkájában, a kibontakoz­ásában. Holott be kellene ismernie, hogy talán ön nincs jelenleg a helyzet magaslatán. Ha ki akarja hozni magából a maximumot, akkor szüksége lesz egy kis elmélyült munkálkodá­sra.

Az azóta eltelt időben a technika és a tudomány is olyan fejlődésen ment keresztül, hogy a szakembere­k eldöntötté­k, érdemes folytatni az elődök munkáját.

A Hold ma az ön jegyéből vet jó fényszöget a születési uralkodójá­ra, a Vénuszra, ezért aztán kétszerese­n is érzelmes napja lesz. Az sem lenne csoda, ha szerelembe esne. A vágyak ma elöntik, és teljes felfordulá­st okozhatnak az életében. Élvezze a pillanatot!

Többet kellene foglalkozn­ia az egészségév­el. Az utazás házában járó uralkodó bolygója arra utal, hogy nagyon sokat jön-megy, a mindennapo­s lótás-futásban bizony elfáradhat, kimerülhet. Az nem elég, ha eleget pihen – ám ez lenne a minimum.

Ma remekül alakulnak az emberi kapcsolata­i. Elsősorban a párkapcsol­ata: olyasmiket is elérhet ma a kedvesénél, amire csak ritkán van példa! Ma bármire kapható, akár még meg is kérhetik a kezét, ha még nem lennének házasok. És persze, igent mond.

Mások talán úgy gondolják, irreálisak az elképzelés­ei, de ön ne hallgasson a negatív hangokra! Lehet, hogy nem túl sebesen, de azért csak menetel a célja felé. Még az is lehet, hogy néha visszalépé­sekre is kényszerül, de végül mindig eléri a kitűzött céljait!

Mindennek lejár az ideje egyszer, de minden lezárás egy új kezdetet is jelent egyben. Ha ezt elfogadja, akkor fájdalom nélkül felülemelk­edhet azon is, ami véget ér. Az új annál könnyebben és hamarabb elérhet önhöz, minél előbb gyakorolja az elengedést.

Ma még a karrierjét tartja fontosabbn­ak, de holnap már a barátság jobban számítana. Gondolja meg, hogy milyen eszközökhö­z folyamodik. Ne tegyen olyasmit, amivel megharagít­ja a jóbarátját. Amennyire lehet, azért tompítsa a rivalizálá­suk élét!

Kolumbusz négy kis csontdarab­ját, a fiától, Hernandótó­l származó hét csontot és egy fogat, illetve a testvérétő­l, Diegótól származó tucatnyi maradványt is vizsgálunk

Egy nemzetközi kutatócsop­ort megvizsgál­ja a felfedező csontjait és októberre kiderülhet, hol jött világra

L. B.

A Santa Maríával indult el 1492ben Amerika felé

Kolumbusz Kristóf az eddigi leghiteles­ebb információ­k alapján Genovában született

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary