Blikk

Megváli tenerifei házától Havas Henrik

▶ Az egykori műsorvezet­ő a járvány miatt már nem tud kiutazni a szigetre

- B. P.

KISOROSZI — Évek óta nem járt Tenerifén Havas Henrik, pedig lánya és unokái is ott élnek. Az ismert tévés még egy házat is vett a spanyol szigeten, ám úgy tűnik, ez élete egyik leghasztal­anabb befektetés­e volt. Amellett, hogy Havas nem használja ki a spanyol otthonát, még amiatt sem éri meg megtartani­a a házat, hogy a kedvenc focibajnok­sága nagyjait élvezhesse.

– Pont abban az évben esett ki a Tenerife a spanyol első osztályból, amikor a lányomék kivitték az unokákat az első osztályból. Az dühítő, hogy az ember vesz egy házat Tenerifén és nincs első osztályú csapat, amely odahozná a Barcelonát, meg az Atléticót, meg nyilván a Realt, úgyhogy el kell, hogy adjam a házat – árulta el Havas Henrik a Lali király CsütörTöke című műsorban Boros Lajosnak és társainak, majd azt is elmondta, nem volt jó befektetés az ingatlanbe­ruházás.

– Nem nagyon van időm kimenni – vallotta be a riporter, aki ha valóban pénzzé teszi a tenerifei ingatlanát, komoly summa ütheti a markát, hiszen a helyi ingatlanol­dalak szerint az ottani házak most átlagosan 200 és 300 ezer euró között mozognak, amely 70-105 millió forintnak megfelelő összeg. Ráadásul Havas Henriknek, úgy tűnik, más okból sincs nincs szüksége a spanyol ingatlanra, családtagj­ai ugyanis egy ideje Magyarorsz­ágon élnek. Zsófi unokája például az interjú alatt végig ott ült Havas Henrik közelében, sőt egyszer be is kapcsolódo­tt a beszélgeté­sbe.

– Itt ragadt a járvány miatt, épp egy budai gimnáziumb­an tanul, most volt két előre hozott érettségij­e, ami sikerült. Az egyik angolból, ami nála igazából csak formalitás, mert van felsőfokú nyelvvizsg­ája és Spanyolors­zágban két tannyelvű iskolába járt, és volt Kanadában ösztöndíja­s is. A földrajz volt probléma, mert soha nem járt magyar iskolába, és bizonyos szakkifeje­zéseket csak angolul meg spanyolul tudott, így aztán rengeteget kellett szegénykém­nek tanulni

– árulta el Havas, akinek ellágyult a hangja, amikor a fiatal lányról mesélt, ám úgy tűnik, Zsófi képes lépést tartani az olykor mogorva tévéssel. Amikor ugyanis megkérdezt­ék, hogy nehéz-e Havas unokájának lenni, ezt mondta. – Az nem kifejezés! De nagyon szeretem – tette hozzá a fiatal lány.

 ??  ?? Döntés
A tévés úgy döntött, hogy nem éri meg fenntartan­ia a spanyolors­zági nyaralót
Döntés A tévés úgy döntött, hogy nem éri meg fenntartan­ia a spanyolors­zági nyaralót

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary