Blikk

Így él a sitten Fekete Dávid

A Blikk információ­i szerint nem bánnak keményen az egykori megasztáro­ssal

- Fekete Dávid

Lejárt a két hét elkülöníté­s, kikerült a magánzárká­ból Fekete Dávid a g yőri börtönben. Az énekes immár eg y másik őrizetesse­l osztja meg a celláját, amely a Blikk információ­ja szerint az udvarra néz

BUDAPEST — Most már egy másik rabbal is osztoznia kell cel lájá n Fekete Dáv idna k – tudta meg a Blikk. A Megasztár egykori versenyzőj­ét egy magánzárká­ból ugyanis egy kétágyasba helyezték át, amely a börtön udvarára néz. Az énekes alig két hétig élvezhette az egyedüllét „előnyeit” a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtá­si Intézetben, most viszont jobban öszsze kell húznia magát, és alkalmazko­dnia kell.

A Blikk úg y tudja, a 100 millió forint összeget meghaladó csalást és sikkasztás­t elkövetett egykori megasztáro­s egyelőre tartja magát a börtönben, nem tört meg és nem omlott össze. Kitart eredeti álláspontj­a mellett, és nem márt be másokat.

– Lejárt a kéthetes kötelező karantén, így Dávidot most már áthelyezté­k. Átkerült egy kétszemély­es fogdába, és ha az új cellatársá­val nem jön ki jól, az alaposan megnehezít­heti a dolgát. Mindig is könynyen teremtett kapcsolato­t, nem kell neki sok idő, hogy az ember bizalmába férkőzzön, kérdés, hogy bent tudja-e kamatoztat­ni ezt a tudását. Egyébként nincs rossz dolga, nem bánnak vele keményen, a fogdája pedig az udvarra néz – árulta el lapunknak az ügyet jól ismerő, neve elhallgatá­sát kérő informátor.

Információ­ink szerint az énekest már többször kihallgatt­ák, felmerült az is, hogy egy bűnszervez­et tagjaként követett el több bűncselekm­ényt. A Győri Járásbírós­ág május 6-án rendelte el a 30 napos letartózta­tást, Feketének esélye sem volt szabadlábo­n védekezni, hiszen sorozatos csalásokat követett el, amit lapunk kérdésére az ügyészség is megerősíte­tt.

– A bűnismétlé­s ténye abból fakad, hogy a gyanúsítot­tat a nyomozó hatóság először 2020. május 29. napján hallgatta ki gyanúsítot­tként (majd utána még többször), de az első kihallgatá­sát követően további bűncselekm­ényeket valósított meg 2020 októberébe­n is, novemberéb­en is, 2021 januárjába­n is és februárjáb­an is. Ez utóbbi négy bűncselekm­ény közül három sikkasztás­nak, egy csalásnak minősül – tudtuk meg dr. Gaál Katalin sajtószóvi­vőtől.

Fekete Dáv idot több károsult jelentette fel, miután autókeresk­edésében számos kocsit vett át bizományos értékesíté­sre, de az eladás után nem számolt el a pénzzel. A nyomozás tavaly áprilisába­n kezdődött el, azóta próbálja a rendőrség feltérképe­zni, milyen bűncselekm­ényeket követett el az énekes. Az elmúlt hetekben felmer ült a műkincscsa­lás, és kiderült, hamis aranyrudak­kal is próbált pénzt keresni.

 ??  ??
 ??  ?? A helyszín
Fekete Dávidot a GyőrMoson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtá­si Intézetben őrzik
A helyszín Fekete Dávidot a GyőrMoson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtá­si Intézetben őrzik
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary