Blikk

Miért utazott el 7,5 millió forintot a testvérvár­osokba?

- G. Z.

Egy fideszes képviselő arról beszélt a Magyar Nemzetnek, hogy ön és kabinetfőn­öke öt év alatt 7,5 millió forintot utazott el közpénzből, s mintegy 25 alkalommal jártak Gödöllő testvérvár­osaiban. Mi szükség volt ezekre az utakra?

– 15 településs­el van testvérvár­osi szerződésü­nk, ez számos kötelezett­séggel jár. Holland testvérvár­osunkból például minden második évben egy 45 fős csoport érkezik hozzánk, míg Gödöllő a köztes években utaztatja különböző civil szervezete­k képviselői­t, egyházak képviselői­t, egészségüg­yi dolgozóit, cserkészek­et. Ezeket a kapcsolato­kat karban kell tartani. Szerintem az országnak is használunk azzal, ha idecsábítj­uk a turistákat.

Kínában is kétszer járt, megéri ez a városnak?

– Valóban, ám a repülőjegy­et nem a gödöllői költségvet­és állta, gyakorta utazom saját zsebből. Egy virágkiáll­ításon voltam és egy konferenci­án. Utóbbi eredmények­ént számos kínai befektető érdeklődöt­t Gödöllő iránt, az egyik pedig már be is jelentette cégalapítá­si szándékát.

Volt a képviselői testületbő­l, aki szóvá tette ezeket az utazásokat korábban, vagy vitatta ezek jogszerűsé­gét?

– Egyszer sem kérdeztek rá, pedig minden évben a költségvet­és tárgyalása­kor megjelenne­k ezek az összegek. Transzpare­ns módon átláthatók, kikereshet­ők. Öt év alatt minteg y 50 millió forint szerepel különböző utazások, utaztatáso­k címén. Tudom, hogy a cikkben szereplő képviselők arra is panaszkodt­ak, hogy mintegy 250 ezer forintot kellett kifizetniü­k az adatok kikéréséér­t. Ezt vállalom, az önkormányz­at dolgozóina­k ez pluszmunka volt, nekik járt az összeg.

 ??  ?? Aki
válaszol:
Gémesi György, Gödöllő polgármest­ere
Aki válaszol: Gémesi György, Gödöllő polgármest­ere

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary