Blikk

Katzenbach özvegyének kér védelmet a gyilkosság gyanúsítot­tja

Kényszerhe­lyzetre hivatkozik, H. Attila nem akarta egyedül elvinni a balhét

- Lakat Eszter

BUDAPEST — A kétes pénzügyi tranzakció­kba bonyolódó egykori futballist­a, Katzenbach Imre 11 éve nyomtalanu­l eltűnt, holttestét tavaly ásták ki egy mezőgazdas­ági területen a rendőrök. A sportoló gyilkosság áldozata lett, megöléséve­l az ismert rapper, Curtis testvérét, Sz. Lajost és egy másik férfit gyanúsítan­ak. Őket H. Attila vallomása alapján tartóztatt­ák le, a jelenleg más ügy miatt börtönbünt­etését töltő H. legalább olyan érdekes és rejtélyekk­el teli figurája a történetne­k, mint a többiek. Dr. Asztalos Péter most a Blikknek részletese­n beszélt védencéről, illetve, hogy – a találgatás­okkal ellentétbe­n – mit és miért tett.

– Előre tisztázzuk, hogy védencem nem bosszúvágy­ból nevezte meg Katzenbach Imre g yilkosait, eg yszerűen nem volt más választása. Volt olyan pillanat, amikor úgy nézett ki, hog y egyedül őt gyanúsítjá­k a bűncselekm­ény elkövetésé­vel, és nem kizárt, hogy élete végéig börtönben marad. Ki az, aki ezt szó nélkül tudomásul vette volna, az igazságról pedig hallgat, mint a sír? Attila kényszerhe­lyzetben volt, amiben hozott egy észszerű döntést. Jól ismerte Imrét és az elkövetőke­t is, és egyszerűen elmondta a rendőrökne­k, amit az ügyről tudott. A másik fontos sarokpontj­a a történetne­k, hogy ő nem vádalkut kötött, ahogy ez sokszor elhangzott már, egyszerűen annyit kért: az ítélete megállapít­ásakor az együttműkö­dését vegyék figyelembe – magyarázta lapunknak az ügyvéd.

H. Attila maga sem tagadja, hogy ő volt az a személy, aki megbízta Sz. Lajost és társát, hogy öljék meg a futballist­át. Az ötlet nem az ő fejéből pattant ki, egy gazdag vállalkozó – jelenleg ő is letartózta­tásban van – utasítását hajtotta végre. A gyilkosság­nál H. nem volt je

len. Ami egy újabb csavar az ügyben, hogy Katzenbach eltűnése után Attila gyakorlati­lag a helyébe lépett, összeköltö­zött a focista feleségéve­l, és együtt nevelték a nő gyerme

két. Azt azonban nem árulta el a reménykedő asszonynak, hog y pontosan tudja: Imre soha nem jön már haza, hiszen régen halott.

– A r ról foga l ma m si nc s, hogy a pár sorsa hogyan alakul majd, az azonban biztos, hogy egyelőre tartják a kapcsolato­t. Imre felesége akkor sem hagyta el Attilát, miután kiderült, hogy tudott férje megölésérő­l. Sőt Attila most azt szeretné, ha a nőt és a lányát megvédené a rendőrség, hiszen nem kizárt, hogy támadás érheti őket. Reméljük, hogy az asszony és gyermeke meg is kapja ezt a hatósági védelmet – vélekedett dr. Asztalos Tamás.

Az emberöléss­el gyanúsítot­t két férfi ügyvédje korábban lapunknak elmondta: nagyon furcsa számára, hogy egyetlen ember vallomásár­a alapozva – ami vagy igaz, vagy nem – letartózta­tták védenceit.

 ??  ??
 ??  ?? 11 évig keresték
Katzenbach­nak 2009-ben veszett nyoma, holtteste 11 évvel később került elő
11 évig keresték Katzenbach­nak 2009-ben veszett nyoma, holtteste 11 évvel később került elő

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary