Blikk

Lesújtott a halálos járvány Eperjes stábjára

Első filmjét rendezi a Kossuthdíj­as művész, de több tragédiáva­l szembesült a forgatás ideje alatt

- Sz. B.

BUDAPES — A halál borzongató árnyékában kell dolgoznia Eperjes Károlynak. A Kossuth-díjas színész-rendező készülő új filmje, a Krisztus inge stáb járais lecsapott a koronavíru­s, többen is elhunytak a szörnyű járvány miatt. A népszerű színművész­t ér t hetően nagyon megrendíte­tték a tragédiák.

– Nem beszélhete­k róla hosszan, Covid-idő van. A gyártásvez­etőnk, Horváth Attilai s elhunyt, Isten nyugosztal­ja! Mások is, szereplőke­t is kellett cseréljek a Covid miatt – sóhajtott hosszú, őszes szakállát megsimítva, amit egy szerep kedvéért növesztett meg, de eredetileg nem a filmje kedvéért.

– Egy pap barátom megajándék­ozott egy könyvvel, és én azt mondtam, hog y jó lenne ebből filmet csinálni – mondta Rónai Egon kérdésére az ATV Spiriten ma 20.45-kor látható Rövidre vágva című műsor felvételén.

– Öt éve dolgozunk rajta. Kapott a film pénzt, de én nem erre növesztett­em a szakállama­t. Remélem, azt a filmet még eljátszom, de az csúszik – mondta, s további részleteke­t árult el a produkciór­ól, amely 300 millió forint támogatást kapott a Nemzeti Filmalaptó­l.

– XX. század egyik nagy történelmi pillanata, amikor szétverik egy éjszaka 1950. június 8-án a szerzetesr­endeket. Több mint tízezer embert evakuálnak, és ebben van jelentős papi szerep. Ezt fölkínálta­m Reviczky Gabinak, aki azt mondta, „ez a tied, Szami”. Most nem mondok más nevet, aki azt mondta érthető módon, hogy: most annyira nehéz az élete, hogy ezt még korai lenne vállalni – sorolta, utalva ismét a járványhel­yzetre. – Így rajtam maradt végül a szerep. Én is rendezem, úgyhogy játssza-rendezi, Eperjes Károly. Erről most többet nem mondhatok, mert még van hat nap... Nem vagyok babonás, de ebben a járványidő­ben, ebben a szeszélyes időjárásba­n nem tudhatjuk...

A produkciób­an a főszerepek­et Telekes Péter, Gál Tamás, Pásztor Erzsi, Eperjes Károly, Nemcsák Károly, Jakab Tamás és Tóth János Gergő alakítja. A mellékszer­epekben pedig többek között Derzsi János, Koltai János, Tordai Teri, Császár Angéla és Tóth Auguszta lesz látható.

 ??  ?? Fájdalmas időszak
Eperjes Károlynak a gyártásvez­etője hunyt el a film készítése alatt, de színészeke­t is cserélnie kellett
Fájdalmas időszak Eperjes Károlynak a gyártásvez­etője hunyt el a film készítése alatt, de színészeke­t is cserélnie kellett
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary