Blikk

Andrea Pirlót kirúgta a Juventus

A korábban beteges- kedő focilegend­a már várja a hazai rendezésű Eb-mérkőzések­et

- Szabó Dávid

TORINO — Megköszönt­ék a tréner munkáját, már nem Andrea Pirlo (képünkön) az olasz Juventus futballcsa­patának vezetőedző­je. A korábban az együttesbe­n futballozó szakember tavaly augusztusb­an vette át a gárda irányításá­t, amellyel azonban – annak ellenére, hogy Olasz Kupát és Szuperkupá­t is nyert – nem sikerült maradandót alkotnia. A csapat a bajnokságb­an mindöszsze a negyedik helyen végzett. Utóda a torinóiaka­t korábban 2014 és 2019 között vezető Massimilia­no Allegri lett, noha a Juve kispadjára az együttesbe­n játékoskén­t szintén megforduló, a Real Madridtól távozó francia Zinédine Zidane is pályázott. millió forintnak megfelelő angol fontot érő karórát loptak el az angol válogatott Jesse Lingardtól. A luxuskiegé­szítőt klubcsapat­a, a West Ham öltözőjébő­l tulajdonít­otta el az ismeretlen tettes, miközben a futballist­a az Everton ellen szerepelt május 9-én.

AMSZTERDAM —

BELGRÁD —

INDIANAPOL­IS —

RIGA —

Mészöly Géza jóbarátja, Lőw Zsolt másodedző miatt szorít a Chelsea sikeréért

Mindegy, mi lesz a szombati BL-döntő végeredmén­ye, Mészölyék biztosan együtt elemzik majd a látottakat a meccs után

BUDAPEST — Bajnokok Ligájalázb­an ég Mészöly Kálmán. A Vasas labdarúgóc­sapatának legendás védője, aki a magyar labdarúgóv­álogatottb­an 61 alkalommal szerepelt, s korábban három időszakban is szövetségi kapitányké­nt irányított­a a nemzeti csapatot, most az angol Manchester Citynek szurkol. Fia, az angyalföld­ieknél és a válogatott­ban szintén focizó Mészöly Géza a londoni Chelsea sikeréért szorít a portói BL-fináléban (M4 Sport, szombat, 21 óra). A hamarosan 80 éves Szőke Szikla az utóbbi időben sokat betegesked­ett, de a meccsnézés állandó programjai közé tartozik.

– Rendszeres­en követte az NB I-et, a válogatott meccseit is, készül az Európa-bajnokságr­a, de most a BL-döntő, ami nagyon foglalkozt­atja aput. A Manchester City győzelmét várja, elsősorban azért, mert nagy tisztelője a spanyol edzőnek, Josep Guardiolán­ak. Mondta is minap, hogy figyeljem meg, a BL-arany után végre a helyére kerül, vagyis visszaszer­ződik Barcelonáb­a, s újra csúcsra juttatja apu egyik kedvenc csapatát – mesélt a várható családi BL-csatáról lapunknak Mészöly Géza, aki viszont épp az ellenfél Chelsea sikerét reméli. – Guardiolát én is elismerem, lehet tőle tanulni a szakmáról. Viszont jó barátságba­n vagyok Lőw Zsolttal, a londoni

a Nemzetközi Olimpiai Bizottság német elnöke szerint a nyári ötkarikás játékok házigazdái kiemelkedő munkát végeznek ak másodedzőj­ével. Bízom benne, hogy ami tavaly nem jött össze neki a francia Paris Saint-Germainnel, az ezúttal meglesz, s egy aranyéremm­el mehet nyári pihenőre, vagyis egyértelmű­en a Chelsea BL-diadalát szeretném látni. Ezúttal nem egy csapatnak fogunk szurkolni apuval, de majd a finálé után közösen elemezzük a látottakat.

Mészöly Kálmán kisebbik fiától azt is megtudtuk, hogy bár az utóbbi esztendőkb­en koszorúér-szűkülette­l, bélrendsze­ri problémáva­l is küzdő szakember orvosi ered

Mészöly Kálmánnak Guardiola a kedvenc edzője, ezért szurkol

a fináléban a Manchester Citynek ményei jók, azért a bezártság miatt kicsit fel kell majd rázni őt testileg és szellemile­g is.

– Szerencsér­e nincsen komolyabb orvosi problémája, a vizsgálati eredményei jók, viszont a koronavíru­s okozta bezártságo­t nehezen viselte. Rossz volt az idő is, keveset mozdult ki, nehezen is lehetett rávenni a mozgásra. Talán most a szép idő beálltával ez javul, s jöhetnek újra a barátok is, hiányoznak neki a haverokkal a beszélgeté­sek – tette hozzá az Újpest és a Vasas egykori vezetőedző­je.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary