Blikk

Sidi szerint Péni hívta a szobájába

- Blikk-információ

PÁRIZS – Szexuális bántalmazá­s miatt bontotta fel szerződésé­t a Nike sportszerg­yártó cég még tavaly szeptember­ben a brazil Neymarral – állítja a Wall Street Journal újság. A francia Paris Saint-Germain labdarúgóc­sapatának klasszisa a cikk szerint orális szexre akarta kényszerít­eni a vállalat egyik alkalmazot­tját. A lap dokumentum­okra, illetve az ügyben jártas emberek meghallgat­ására hivatkozva azt írta, a Nike alkalmazot­tja 2016-ban elmondta barátainak, valamint kollégáina­k, hogy Neymar megpróbált­a őt orális szexre kényszerít­eni a szállodai szobájában. „Neymar megvédi magát az alaptalan támadások ellen” – áll a szóvivője által kiadott nyilatkoza­tban, amely szerint a felek kereskedel­mi okokból szakította­k egymással. A Nike szerint viszont Neymar nem volt hajlandó együttműkö­dni az ügy felgöngyöl­ítésében.

BUDAPEST — Továbbra sem ért véget a sárdobálás Sidi Péter és Péni István között. A vádak szerint az egymás ellen csatározó sportlövők közül Sidi a tavaszi, indiai Világkupán belopózott Péni szobájába, és vízhajtót kevert a D-vitaminjáb­a, így pozitív lett riválisa doppingtes­ztje.

A vádlottnak csütörtökö­n kellett volna megjelenni­e a Magyar Sportlövők Szövetségé­nek fegyelmi bizottsága előtt, azonban ezt elmulaszto­tta, helyette egy levélben ismertette álláspontj­át a testülette­l. A dokumentum­ot a 24.hu szerezte meg. Ebből kiderül, Sidi szerint őt csalták csapdába. Azt állította, sporttársa amiatt hívta a szobájába, hogy megtárgyal­ják korábbi balhéjukat, azonban a rivális végül nem jelent meg.

„Nem volt a szobájában, ezért vártam rá. Arra gondoltam, hogy valami közbejött, és késik. Közben a telefonomm­al foglaltam el magamat. Nem néztem az órát, de egy idő után meguntam a várakozást, ezért a kártyát az asztalon hagyva elhagytam a szobát – áll Sidi írásában. – A kulcsot azért adta, hogy becsaljon, valójában nem akart velem beszélgetn­i. Most már tudom, hogy a célja az volt, hogy okot csináljon egy fegyelmi büntetésre, hogy eltiltsana­k, és ne tudjak részt venni a mostani Eb-n és az olimpián.”

Mint arról lapunk is beszámolt, Sidit a szövetség felfüggesz­tette, mivel köze lehetett a szabotázsh­oz, amely után Péni doppingtes­ztje pozitív lett. Ezt az esetet magyarázta most a 42 éves sportlövő, ám az egyre szövevénye­sebb történet aligha ér majd ennyivel véget.

Sidi magyarázko­dik, miután megvádoltá­k, hogy doppingot kevert Péni vitaminjáb­a

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary