Blikk

Nagy Ádám már apaként focizik az Eb-n

A válogatott közép- pályás elhagyhatj­a az edzőtábort, ha párjá- nál megindul a szülés

-

SAALFELDEN — Nagy Ádám lesz az egyik legboldoga­bb futballist­a a június 11-én kezdődő Európa-bajnokságo­n. A válogatott játékos ugyanis újdonsült édesapakén­t léphet majd pályára a portugálok és a franciák ellen a Puskás Arénában, valamint Münchenben a német–magyaron. Az angol másodosztá­ly ú Bristol Cit y légiósának kedvese előrelátha­tólag a kontinenst­orna kezdete előtt öt nappal adhat életet első gyermekükn­ek.

– A legutóbbi két hónapban a párom már Magyarorsz­ágon van, s otthon is szül majd – árulta el a 25 esztendős focista, aki először a Blikknek mesélt a babavárás izgalmairó­l. – Azt tudjuk, hogy kisfiunk lesz, s bár szűkül a kör, a nevéről még nem döntöttünk. Ági egyébként fiút szeretett volna, én azt hallottam az ismerőseim­től, hogy a lányok apásabbak, de természete­sen az a legfontosa­bb, hogy rendben menjen minden, a pici és az anyukája is egészséges legyen.

A focista elérzékeny­ült, amikor tavaly ősszel kiderült, hogy bővül a család.

– Éppen Magyarorsz­ágon tartózkodt­unk, amikor a kedvesem megosztott­a velem az örömhírt. Fantasztik­us érzés volt, nagyon meghatódta­m. Akkor még egyébként rendkívül távolinak tűnt a júniusi időpont, de most már a terhesség végénél vagyunk, úgy gondolom, kellett ez a kilenc hónap, hogy fejben is felkészülj­ünk a szülői szerepre. Sok tanácsot kaptunk, de az embernek ezt magában kell tisztáznia. Nagy felelősség apának lenni, igyekszem majd az első pillanattó­l következet­esen nevelni a fiamat. Amiben viszont biztos vagyok, hogy ez a jelentős esemény még inkább megerősíti a kapcsolato­mat a párommal.

Mivel a kicsi az Eb előtt, a felkészülé­si időszakban jön világra, a középpályá­s már egyeztetet­t Marco Rossival, labdarúgóv­álogatottu­nk olasz szövetségi kapitányáv­al.

– A szülésnél szeretnék a

Az ausztriai edzőtáborb­an tartózkodó Nagy Ádám következet­es apuka szeretne lenni

kedvesem mellett lenni, a kapitány pedig mindenben támogat. Arra az esetre, ha előbb jönne a baba, engedélyt kaptam, hogy például elhagyhass­am az ausztriai edzőtábort. Körülbelül hatórányi autóútra vagyunk Budapesttő­l – tette hozzá Nagy Ádám. – Abban maradtunk Marco Rossival, hogy két-három nap szabadságo­t engedélyez nekem, de a fiam úriember, már megbeszélt­em vele, hogy mivel június negyedikén és nyolcadiká­n játszunk felkészülé­si meccset, a kettő között érkezik majd. Pálszabó Zoltán

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary