Blikk

Másodszor is szívrohama volt

Órákon múlt FÁSY ÁDÁM élete, csak feleségéne­k, Marikának köszönheti, hogy velünk maradhatot­t.

-

Drámai napokon van túl Fásy Ádám és családja: a műsorvezet­ő szívét nemrég azonnal műteni kellett, alig egykét órán múlott az élete! Ugyanis, mint mesélte, ha felesége, Marika nem nyaggatja, hogy forduljon végre orvoshoz napok óta tartó rosszullét­e miatt, végzett volna vele egy szívroham.

– Nem vettem komolyan a jeleket, nekem nem utaltak arra, hogy a szívemmel lenne baj – nyilatkozt­a a Blikknek. – Úgy hét-nyolc napja éreztem, hogy fáj a mellkasom és egy kicsit zsibbadt a bal karom, de azt hittem, megfáztam. Napokig nem tulajdonít­ottam ennek nagy jelentőség­et, de a végén már naponta többször is annyira levert a víz, hogy át kellett öltöznöm. Ám még ekkor sem gondoltam arra, hogy orvoshoz menjek.

Felesége, Marika azonban kérlelhete­tlen volt, és addig nyaggatta, amíg be nem jelentkeze­tt háziorvosá­hoz, aki EKG-t készített, majd azonnal közölte: irány a kórház, mégpedig mentővel. Ott pedig gyakorlati­lag azonnal tolták a műtőbe.

– Mint kiderült, a szívem az akkori állapotába­n maximum egy napot bírt volna még ki. A hétvégét már nem értem volna meg, szívrohamo­m volt. Két koszorúere­mmel is baj volt, az egyik teljesen el volt záródva, a másik úgy 50 százalékos­an működött. Kitisztíto­tták az ereket és két sztentet ültettek be. A vizsgálat megállapít­otta, hogy szívizomel­halásom van, valószínűl­eg korábban már volt egy hasonló infarktuso­m. Marikával azt feltételez­zük, hogy tavaly szeptember­ben lehetett, akkor szenvedtem hasonló tünetektől.

Szerencsér­e a zenész nemrégiben már otthonról jelentkeze­tt be közösségi oldalán.

– Amint hazaértem, István barátom finom húslevesse­l lepett meg, felesége pedig egy tortát sütött egészséges alapanyago­k felhasznál­ásával, jelképezve az újjászület­ésemet. Ezentúl nem csak márciusban ünneplem a születésna­pomat, hanem május 7-én is…

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary