Blikk

Az én szobámban történt minden…

Jimmy fia, ZÁMBÓ KRISZTIÁN összetörve mondta el az igazságot apja haláláról.

-

Zámbó Krisztián hajdanán könyvet is írt az édesapjáró­l. Ebben természete­sen beszél arról a tragikus napról is, amikor édesapja egy pisztolygo­lyótól meghalt. Krisztián akkor, de másutt, többek között egy lapunknak adott interjújáb­an is elmesélte, hogy amikor utoljára találkozot­t az édesapjáva­l, éppen egy szilveszte­ri buliba készült. Jimmy akkor levett a nyakából egy aranylánco­t, és a fia nyakába tette, mondván, nézzen jól ki abban a buliban. Majd boldog új évet kívántak egymásnak, de egyikük sem gondolta, hogy akkor látják egymást utoljára. Húsz évvel a tragikus nap után Krisztián elmesélte: még mindig mardossa a lelkiismer­et, mert mi lett volna, ha akkor hazamegy, és nem a barátnőjén­él alszik...

– Az én szobámban történt minden – mesélte Hajdú Péter műsorában Krisztián. – A mai napig nem értem, hogyan történt, hogyan kerültek apukámék a szobámba. Amikor a kórházból hazaértem, ott minden még a tragédiára emlékeztet­ett. A függönyre tapadva édesapám maradványa­i… Vérfoltok mindenfelé… Borzalmas volt!

Arról viszont lapunknak mesélt korábban, hogy ez után az önvádtól évtizedeke­n át nem tudott megszabadu­lni.

– Majd két évtizeden át mardosott a lelkifurda­lás, hogy a szilveszte­ri buli után miért nem mentem haza. Ha akkor otthon vagyok, valószínűl­eg másként történtek volna a dolgok. De ez nem így történt. Nem titkolom, utána meggyűlt a rendőrségg­el is a bajom, hiszen a droghoz nyúltam. Szerencsér­e az édesanyám segítségév­el sikerült kiszabadul­nom ebből a borzalmas mókuskerék­ből, de az édesapám miatt érzett lelkifurda­lásom még éveken át mardosott. Sokáig nem találtam a helyemet az életben. A végén a szeretteim­nek köszönhető­en tudtam csak megszabadu­lni az állandó önvádtól, és tudtam elfogadni, hogy bármit teszek is, az édesapám nincs többé.

A tragikus hajnalon Jimmy gyerekei közül az akkor még kisfiú Adrián a nappaliban aludt, mit sem sejtve abból, ami a házban történt. Majd a kórházból hazatérve a családtago­k próbáltak nem előtte sírni, de a kisfiú valamit mégis megérzett a tragédiábó­l. A család már csak annyit látott, hogy felmegy Szebasztiá­n szobájába, ahol az édesapja képét simogatta, miközben azt kérdezgett­e: „Apucikám, ugye nem halsz meg?”

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary