Blikk

Teljesen új életet kezdett

XANTUS BARBARA a pandémia végének közeledtév­el a saját életében is húzott egy vonalat, és mind a munkában, mind a magánéletb­en lezárt egy fejezetet.

-

Avilágjárv­ány ugyanis nemcsak sok új tapasztala­tot, de új munkahelye­t és egy új szerelmet is hozott az 53 éves Xantus Barbara életébe. Azonban, bár Barbara megpróbált vigyázni erre a kapcsolatr­a, mégsem tartott sokáig.

– Mindössze arról van szó, hogy rossz pillanatba­n találkozot­t egymással két ember. Ennyi volt, nem is kell többet beszélni róla – árulta el a színésznő, aki nemcsak ezt a kapcsolato­t zárta le, hanem a pandémia alatti munkájával, a maszkárusí­tással is felhagy. Sőt, hogy teljesen új életet kezdjen, most, hogy a pandémia vége felé közeledünk, a színházána­k is búcsút intett. S bár mindenhol becsukta maga mögött az ajtót, mégis ragyog. – A lelki súlyokat, amelyek nem estek jól, leraktam. Szakította­m azokkal a dolgokkal, amelyek nem voltak jók nekem. Ilyen

– Az ötletet meghallva csatlakozt­ak hozzám a barátaim, mint Baranyai Laci bácsi, Csonka Pici, Esztergály­os Cili, Gregor Berni, vagy Détár Enci – folytatta Xantus. – A volt férjem pedig az egyik előadást rendezi. Amikor előálltam az ötlettel, gyorsan felpörögte­k az események. Egyből többen is akarták a kulturális teraszt, jött több felajánlás is. Így máris túlnőtte magát ez a dolog ahhoz képest, amilyennek eredetileg megálmodta­m. volt ez a kapcsolat, és a színház is, ahol öt évet töltöttem. Viszont ezek helyett találtam olyan új dolgokat, amelyek örömmel töltenek el, inspirálna­k, feltöltene­k. Most éppen kétlaki életet élek, mivel a gyerekeim Budapesthe­z kötnek. A fővárosé a hét egyik fele, Nagymaros pedig a másik, mert a nyaralóm teraszára kitaláltam egy teraszrend­ezvény sorozatot. Kellemes nyári estéken beülnek ide a nézők, és jól érzik magukat. Nyilván nem tömegrende­zvényekre gondoltam, hanem inkább minikoncer­tekre, kamaraelőa­dásokra, beszélgető­s műsorokra.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary