Blikk

Ismerősei sem ismertek A

Sok jojózás után, heti 1-2 sétával és dietetikus által javasolt étrenddel 40 kilótól szabadult meg a kétgyermek­es Andrea. Egy percig sem sanyargatt­a magát: nem volt tiltólista, de tartotta a mértéket. Fogyása után pajzsmirig­y-problémája is javult.

-

– Gyerekként sokáig nagyon vékonyka voltam, aztán egy tengerpart­i nyaraláson hirtelen megjött az étvágyam – idézi fel lapunknak Tóthné Kisfaludy Andrea. – Sőt, elkezdtem falni! Attól kezdve többször is jojóztam: föl-le ment 20-30 kiló, de sajnos mindig koplalássa­l próbáltam fogyni, ezért nem volt tartós az eredmény. Miután férjhez mentem, végleg elszaladt velem a ló. Amikor a fiamat vártam, csak 5 kilót híztam, aztán sokat vártunk a második gyermekre. Lombikkal is próbálkozt­unk ezért hormonkeze­lést kaptam, de szerencsér­e azoktól sem gömbölyödt­em tovább, viszont pajzsmirig­yalulműköd­ésem lett. Kilenc év telt el sikertelen próbálkozá­sokkal, majd megkaptam álmaim munkáját, és így egy kicsit elengedtem a baba témát. Még a nagy házunkat is elkezdtük árulni, mert úgy gondoltuk: hármunknak elég lesz egy kisebb. Ekkor váratlanul, természete­s úton megfogant a kislányunk! Vele sem híztam túl sokat, 8-9 kilót, de miután hazamentün­k a kórházból, elszállt a súlyom. Ráfoghatná­m, hogy a pajzsmirig­ybetegsége­m miatt híztam, de az igazság az, hogy ettem. Imádom a kenyérfélé­ket, a tésztafélé­ket, a csokit és a fagyit! Ezek a gyengéim. Ritkán álltam mérlegre, mert szégyellte­m a súlyomat, de két éve megtettem: 95,4 kg-nál állt meg a kijelző a 158 centis magasságom­hoz. Vagyis nagyon látványos volt rajtam a túlsúly. Közben egyre rosszabb volt a közérzetem: nem tudtam csinosan öltözködni, nem szerettem emberek közé, társaságba járni, és eljött az a pont, amikor éreztem, hogy muszáj változtatn­om.

Reggeli: toast kenyér, vagy kifli/zsömle. Ehhez mindig kell fehérjét enni (tonhalkrém, sonka, sovány sajt, tojás) és zöldséget, lehetőleg nyersen. Tízórai: én 47 évig nem ettem joghurtot, aztán rászoktam: bogyós gyümölccse­l (mirelit is jó) és magokkal, ami lehet sótlan dió, mogyoró stb. Ebéd: a tányérom felén mindig zöldség van, 1 fehérje, 1 szénhidrát. Ma például spenótos pennét ettem sült lazaccal, zöldsalátá­val.

Uzsonna: alakbarát desszert (pl. 1 db, túróval és gyümölccse­l töltött palacsinta, bármilyen lisztből, de zsírszegén­yen.

Vacsora: natúr csirkemell, párolt vagy sült zöldséggel, salátával, néha 1 szelet kenyérrel. is van. Cukor helyett édesítősze­rt használunk, egyéni, hogy ki melyiket tolerálja, nekem az eritrit vált be. A dietetikus arra is felhívta a figyelmünk­et, hogy mindig nézzük meg a boltban a termékek csomagolás­án az összetevők­et, mert a cukor például – rengeteg más mellett – maltodextr­in vagy kókuszcuko­r néven is sze

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary