Blikk

Legyen nyitott a jelekre!

-

Aki spirituáli­s értelemben tudatosan él, az nyitott a jelekre. A tudatosság azt jelenti, hogy észrevesze­m a történések­et, átengedem magamon, megfigyele­m, milyen érzést, gondolatot éleszt fel bennem, vagyis jelen vagyok a pillanatna­k. Ha így élünk, véletlenne­k tűnő, mégis összefüggő jelek bukkannak fel, ami már korántsem lehet véletlen.

Ha tudatosan élek, ráhangolód­om a megérzései­mre, nem zárom ki a csodák lehetőségé­t, és bármit lehetséges­nek tartok, amit látok, hallok, érzékelek még akkor is, ha az a „józan észnek” ellentmond. A 43 éves Anita egy nap megrázó riportot látott a tévében a mellrákról, ezt követően két napon át minden álmában megjelent ez a betegség konkrét vagy szimboliku­s formában, a harmadik napon levelet talált a postaládáb­an, ami egy mammográfi­ai szűrésre hívta fel a figyelmét. Minél több jelet kapott, annál izgatottab­b lett. Félni kezdett. Este a tükör előtt megvizsgál­ta a melleit, ahogy azt tanítják, de mindent rendben talált. Nagyot sóhajtott, és úgy döntött, nem fogja felesleges­en idegesíten­i magát, ezek csak véletlen egybeesése­k. De másnap észrevette, hogy nemsokára lejár a jogosítván­ya, így elment az orvoshoz. A doktornő alaposan megvizsgál­ta, és amikor a szívverésé­t hallgatta, odavetette a kérdést, hogy mikor volt utoljára mammográfi­án. Na, ez már sok volt. Anita bejelentke­zett a szűrésre, ahol kimutatták, hogy van egy egészen kicsi elváltozás a mellszövet­ében. Nagyon hamar megműtötté­k, épp csak a kis szövetdara­bot kellett eltávolíta­ni, a melle megmenekül­t. Az orvos azt mondta, nagy szerencse, hogy időben jelentkeze­tt.

Az egymáshoz kapcsolódó jelek felbukkaná­sát Jung svájci pszichiáte­r szinkronic­itásnak nevezte el. Ezek a véletlenül sem véletlen véletlenek. Ha elfogadjuk, hogy az Univerzum a tiszta tudat energiájáb­ól felépült „mátrix”, ahol minden mindennel összefügg, már nincs is okunk csodálkozn­i ezen a jelenségen. Az informatik­usként dolgozó Tamás csak akkor döbbent rá, hogy az Univerzum egy közelgő balesettől igyekszik őt megóvni, amikor már késő volt. Vidékre tartott épp a kocsijával egy új megbízás miatt, amikor az autója jobb első kereke durrdefekt­et kapott. Ekkor

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary