Blikk

AZT GONDOLOM...

„Kevés van már hátra, ezért élvezni kell az életet” Fodor Zsóka színésznő

- Cs. H.

Hogyan ünnepelte a 79. születésna­pját?

– Én nem szeretem magamat ünnepeltet­ni. Viszont rengeteg üzenetet és hívást kaptam, nem tagadom, jólesett a sok kedves szó. Az egyik legnagyobb ajándék azonban az volt, hogy délelőtt orvoshoz mentem, aki azt mondta, hog y minden a legnagyobb rendben az egészségem­mel, és a tavalyi eredmények­hez képest nincs semmilyen romlás.

Minek köszönheti, hogy bő tíz évet letagadhat­na?

– Nem vagyok hiú, de sosem akarok anny inak k inézni, amennyi a korom. A titok amúgy a genetika! Édesanyám 100 évet élt, apám 90 volt, amikor meghalt, szóval ezt örököltem. Ötven év dohányzás után tíz éve a cigarettát is letettem, naponta egyszer szívok elektromos cigit a reggeli kávéhoz, szóval vigyázok magamra.

Honnan van ennyi energiája?

– Én nagyon szeretek aludni, a mai napig, amikor csak tehetem, alszom ebéd után. Ilyenkor viszont sokszor eszembe jut, hogy milyen kár alvásra pazarolni az időt, hiszen tudom, viszonylag kevés van már hátra, ezért élvezni kell az életet. Szeretek sétálni, kirándulni, barátokkal lenni, és néha meginni egy pohár finom italt. A másik, ami mindig feldob, azok a sorozatok. A Barátok közt egyetlen részét sem hagytam ki soha, ha nem vagyok itthon, akkor felveszem VHS kazettára, és viszszanéz­em.

A születésna­pján számot vet az elmúlt évekkel?

– Hogyne, és vannak dolgok, amiket bánok is, viszont olyan súlyosan nehezedik rám, hogy mennyi van még hátra, hogy nem görcsölök sokat ezeken. Bánom, hogy lenyeltem a bántást a vidéki színházban, és nem jöttem el előbb, vagy azt a szerelmeme­t, akit egy roszszabbé­rt hagytam ott, de ezeket nem lehet visszacsin­álni, szóval nem bánkódom már rajtuk.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary