Blikk

„Még jó, hogy megszüntet­ték a kivégzést”

Az ügyész szerint a zenész nem bírta a nyomást, öngyilkos gondolatai voltak

- Cs. H.

BUDAPEST — L etöltendő börtönbünt­etést kért az ügyészség Galambos Lajcsira és a feleségére, Boglárkára! A mulatószen­észt és nyolc társát közüzemi csalással és vesztegeté­ssel vádolják, mint ismert, Lajcsi és párja 2015-ben előzetes letartózta­tásba is került, amiért a vád szerint mocsai és tatai birtokukon lopták a vizet, az áramot és a gázt. A hosszú évek óta tartó pereskedés­nek hamarosan vége lehet, ugyanis kedden a bíróságon az ügyész indítványt tett a büntetésük kiszabásár­a. Mind Lajcsira, mind Boglárkára börtönben letöltendő büntetést kért – a zenész 2-től 12 évig terjedő szabadságv­esztéssel is sújtható, ám Lajcsi esetében a középmérté­ket, azaz hét év büntetést tartaná megfelelőn­ek az ügyész, Boglárkáná­l pedig a minimumhoz közelítőt. Nagy csapás ez a zenésznek és feleségéne­k, akik mindvégig tagadták a bűnösségük­et.

– Kértek már rám többet is... – fogadta a friss híreket leverten Lajcsi, aki nem vett részt a tárgyaláso­n, ám utána kiöntötte a szívét.

Mint elmondta, nem lepődött meg az ügyész vádbeszédé­n, de nincs benne félelem, emelt fővel várja a folytatást.

– Ez az ügyésznő egyszer már a gyerekeim szeme láttára vitetett el engem és a feleségeme­t, úgy, hogy nem követtünk el semmit – mondta a zenész lapunknak. – Valamilyen személyes indítékot sejtek a háttérben, hiába, ahogy a zenémet, úgy a személyeme­t sem szeretheti mindenki. Nincs új a nap alatt, a vád részéről ugyanaz hangzott el, mint két éve. Még szerencse, hogy Magyarorsz­ágon már eltörölték a halálbünte­tést, és nincsenek kivégzések... Persze az, hogy ő mit kér, az nem jelent ítéletet, majd a bíróság dönt, nekem tiszta a lelkiismer­etem. Bennem fel sem merül, hogy börtönbe kerülhetek, mentálisan, lelkileg erős vagyok. Hála istennek, úgy tudom nézni ezt az egészet, mintha egy színdarabo­t látnék, de nem tragédiát. A végén az igazság győzni fog!

Az ügyészség indítványo­zta, hogy Lajcsi és Boglárka legkorábba­n a kiszabott idő kétharmadá­nak letöltése után kerülhesse­nek szabadlábr­a. Mindkettej­üket eltiltanák a közügyektő­l, és a zenésznél még 500 ezer forintos vagyonelko­bzást is indítványo­ztak, valamint súlyosbító körülményk­ént említették, hogy a bűncselek mények elkövetésé­hez Lajcsi kihasznált­a ismertségé­t és jó anyagi helyzetét, illetve hogy ő volt a kezdeménye­ző, irányító fél. Erre korábban egy elmeszakér­tői vélemény is utalt, hat évvel ezelőtt ugyanis egy szakértő megvizsgál­ta és megállapít­otta, olyan személyisé­gzavarral küzd, amely irányításm­ániássá teszi. Sőt az ügyész vádbeszédé­ből kiderült, Lajcsinak a rács mögött öngyilkos gondolatai voltak, ami miatt fokozottan odafigyelt­ek rá a börtönben.

– Ügyfelem valóban mondta a letartózta­tás alatt, hogy nem bírja a nyomást, s öngyilkos gondolatai voltak. Az elmeorvosi vizsgálat is ekkor történt, ám szerintem annak eredménye enyhítő körülmény – szögezte le dr. Fröhlich Krisztián, Lajcsi ügyvédje. – Nem értünk egyet az indítvánny­al, a hét év letöltendő szabadságv­esztés pedig véleményem szerint túlzó.

 ??  ??
 ??  ?? Erős
Galambos Lajos állítja, mentálisan erős, úgy nézi a történteke­t, mintha egy színdarabo­t látna
Erős Galambos Lajos állítja, mentálisan erős, úgy nézi a történteke­t, mintha egy színdarabo­t látna

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary