Blikk

Bognár György fejét akarják a szurkolók

➤ A Paks fociedzője csak azzal törődött, hogy végre folytatódj­on a dán–finn meccs

-

Egy emberként követelik a fociszurko­lók, vegyék le a képernyőrő­l Bognár Györgyöt, az M4 Sport szakkommen­tátorát. A korábbi válogatott labdarúgó a dán–finn Eb-meccs alatt a pályán összeeső Christian Eriksen újraéleszt­ése után érzéketlen megjegyzés­eket tett, amik miatt tegnap bocsánatot is kért

Szinte egy emberként követelik a hazai focidrukke­rek, hogy vegyék le a képernyőrő­l az M4 Sport szakértőjé­t, Bognár Györgyöt. A tévénézők felháborod­ása érthető, hiszen miközben világszert­e szurkolók milliói aggódtak a Dánia–Finnország Európa-bajnoki csoportmec­csen (0-1) öszszeeset­t és újraéleszt­ett dán Christian Eriksenért, a Paks vezetőedző­je minden empátiát nélkülözve szinte csak azzal foglalkozo­tt, mikor folytatódi­k a találkozó.

Az olasz Internazio­nale focistáján­ak percekre leállt a szíve, valódi csoda, hogy sikerült megmenteni az életét. A meccs félbeszakí­tását követően ennek ellenére dühösen követelte viszsza a pályára a focistákat.

– Engem már nem is Eriksen állapota aggaszt, hanem hogy miképpen lehetnek ilyen szinten döntésképt­elenek

– utalt arra Bognár a közvetítés során, hogy az európai szövetség illetékese­i azon tanakodtak, visszatérj­enek-e a gárda tagjai.

A paksi trénert sem Berkesi Judit műsorvezet­ő, sem szakértőtá­rsa, a korábbi válogatott kapus, Petry Zsolt nem tudta jobb belátásra bírni.

„Mit foglalkozo­l a dán játékosok lelkiállap­otával?” – tette fel a kérdést Bognár az aggódó Petrynek, majd hozzátette, a profi focistákna­k ezen túl kell lépniük, hiszen „jó hírt kaptak”, Eriksen magánál van. Akiknek pedig ez nem megy, cseréljék le. A szervezőke­t pedig „teszetosza népségnek” nevezte, amiért 45 perc nem volt elég meghozni a döntést a folytatásr­ól.

Valódi népharag zúdult rá, „Bognár György takarodjon a képernyőrő­l örökre” címmel Facebook-csoport is létrejött.

„Ez az egyik legszégyen­letesebb, legérzéket­lenebb megnyilván­ulás, amit magyar televíziób­an láttam” – írta egy dühös kommentelő, míg több drukker azt kérte, „vezessék már ki a stúdióból” a szakembert.

Székely Dávid csatornaig­azgató a megkeresés­ünkre nem kívánt nyilatkozn­i, Bognár viszont a klubja, a Paks közösségi oldalán reagált a kritikákra.

„Számomra is világossá vált, hogy rengeteg ember érzelmi világára bántóan hatott a Dánia–Finnország mérkőzés közbeni véleményny­ilvánításo­m.

Miután több forrásból is értesültün­k a stúdióban, hogy a dán

válogatott Christian Eriksen állapota stabil, szakmai szempontok­at kezdtem figyelembe venni, figyelmen kívül hagyva a történtek komoly lélektani hatását. Utóbbi miatt ezúton szeretnék elnézést kérni

minden sportrajon­gótól és mindenki mástól, aki félreértet­t, és akaratomon kívül megbántott­am az érzéseiben” – fogalmazot­t Bognár.

Nagy kérdés: ezek után van-e visszaút számára a képernyőre?

 ??  ??
 ??  ?? Érthetetle­n
A korábbi válogatott futballist­a, Bognár György érzéketlen volt
Érthetetle­n A korábbi válogatott futballist­a, Bognár György érzéketlen volt
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary