Blikk

Fa őrzi tovább Benkő László szerelméne­k emlékét

➤A temetés óta nem mutatkozot­t nyilvánosa­n Zsuzsa asszony

- L. B.

Megemlékez­ést tartottak azon a helyen, ahol Benkő László udvarolni kezdett későbbi feleségéne­k. Zsuzsanna is visszatért szerelmük kiindulópo­ntjára, a Blikknek elárulta: mind a ketten nagyon kötődtek a Balatonhoz

Visszatért szerelmük kiindulópo­ntjára Benkő László özvegye. Az Omega alapító billentyűs­e 2020. november 18-án hunyt el, ám zenéje és ezrek által imádott vidám egyénisége örökké köztünk marad. A l egendás zenésznek most egyik kedvenc városában állítottak örök emléket: fia vezetéséve­l fát ültettek, az eseményen pedig megjelent a felesége, Zsuzsa is, a ki a temetés óta nem mutatkozot­t.

A családtago­k és Ben kő l egnagyobb r ajongói a verőfényes szombati n apsütésben, ny ugtató m adárcsicse­rgés k íséretében g yűltek össze épp en a z előtt a ház előtt, ahol annak idején B enkő sz erelmének és későbbi feleségéne­k, Zsuzsának kezdett udvarolni.

– A mi szerelmünk itt kezdődött a Balatonon, az évek alatt pedig u gyanolyan, h a n em fontosabb szerepet töltött be az életünkben, mind a ketten nagyon erősen kötődünk ide érzelmileg

– kez dte a B likknek Benkő L ászló öz vegye. – A t avalyi é vben a C ovid miatt nem jöhettünk, akkor ez teljesen kimaradt az életünkből, idén pedig már csak egyedül tudtam jönni.

Az Elfújta a szél című történet középpontj­ában állt Tara földje. A lelkemben ugyanúgy ápolom ezt a helyet és Zamárdit, akárcsak a regény főhőse – mondta az idős asszony,

aki csaknem h at é vtizeden ke - resztül volt támasza a billentyűs­nek.

A zenész özvegye a g yászruhát már lecserélte, de lélekben még l áthatóan nem engedte el férjét. Bár sokat mosolygott, főleg, amikor a régi barátok üdvözölték őt, és az ott lévő szerettein­ek, unokáinak is örült, az ültetés a latt, a mely fia elmondása szerint az ő ötlete volt, csak csöndben állt, emlékeibe merülve. Benkő Balázs végig kart karba öltve kísérte édesanyját, vigyázott rá, miközben e lhelyezték a virágokat az emlékhelye­n.

Bár az eseményt szomorú apr opó adta, mégis jó hangulatba­n zajlott, a mindig vi dám b illentyűs biztosan követte fentről a történések­et.

A társaság az ültetést követően á tvonult a c salád Szántódon t alálható ét termébe, ahol Benkő arcképével ellátott zászlók köszöntött­ék a ve ndégeket, a z e stét p edig a z O mega-dalokat já tszó Új B abilon ne vű együttesse­l b úcsúztattá­k.

 ??  ?? Támogatás
Benkő László özvegye, Zsuzsa és fia, Balázs az elültetett fánál, Balázs végig támogatta édesanyját az esemény alatt
Támogatás Benkő László özvegye, Zsuzsa és fia, Balázs az elültetett fánál, Balázs végig támogatta édesanyját az esemény alatt
 ??  ?? Lobogó
A zenész arca egy zászlóra is rákerült
Lobogó A zenész arca egy zászlóra is rákerült

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary