Blikk

Milyen ágyneműhuz­atot válasszunk nyárra?

- Sz. M. Pamut-szatén

Az anyukák a klasszikus pamutot dicsérik, míg a barátnők a mikroszála­s ágyneműhuz­atokat ajánlják? Mindegyik anyagnak más-más előnye van, a Bonami szakértői elárulják, melyek ezek.

Pamut

A pamuthuzat puha és kellemes tapintású, sokféle színű és mintájú darabot találhatun­k belőle az üzletekben. Kiváló légáteresz­tő és jó nedvszívó képessége miatt nyárra tökéletes választás lehet. Egyetlen hátránya, hogy könnyen gyűrődik, ezért mosás után érdemes azonnal kiteríteni.

Polipamut

Ötvözi a pamut és poliészter legjobb tulajdonsá­gait. Könynyű, tartós, megtartja színeit és légáteresz­tőbb a pamutnál. A melegebb évszakokra ez is jó választás. Nagyon gyorsan szárad, minimálisa­n gyűrődik és nem szükséges vasalni.

Len

Egyensúlyb­an tartja a testhőmérs­ékletet, és kiváló légzést biztosít a bőrünk számára a lenhuzat. Nyáron hűt, télen fűt. Ha az elején még keménynek is tűnik, a lenszálak mosás közben megtörnek, ezért egyre puhább lesz az anyag. Az anyag megjelenés­e és számos tulajdonsá­ga a szaténra emlékeztet. A szövet szálait megduzzasz­tják, majd eg y olyan speciális felületet hoznak létre, amely fényes, puha és nagyon hasonlít a szaténra. A pamut-szatén huzatnak hőszabá ly zó t u lajdon sága van, ezért télen melegít, nyáron pedig hűt, így egész évre jó választás. Kifordítva érdemes mosni, nagy előnye, hogy nem kell vasalni. Hátránya a magas ára.

Mikroszála­s

A mikroszála­s ágyneműhuz­at 100% poliészter­ből készül. Puha, rugalmas és tapintásra a selyemre hasonlít. A szálak erős szövésének köszönhető­en erős és tartós. Legnagyobb előnye, hogy könnyen tisztíthat­ó, gyorsan szárad, nem gyűrődik, allergiáso­knak is ajánlott. Jól elvezeti a nedvessége­t.

 ??  ?? Kínálat
Ne csak a színre és a mintára, hanem az anyagra is figyeljünk
Kínálat Ne csak a színre és a mintára, hanem az anyagra is figyeljünk

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary