Blikk

Fegyveres támadt rá a hivatalra

- G. Z.

Késsel, sokkolóval és pisztollya­l hatolt be a gyöngyösi polgármest­eri hivatalba V. Tamás, a gyermekét egyedül nevelő férfi rossz anyagi helyzete miatt omolhatott össze, azzal fenyegetőz­ött, hogy ölni fog

Kés, fegyver, elektromos sokkoló – V. Tamást végül egy régi kolléganő nyugtatta le

GYÖNGYÖS — Pokoli percek, pánik és menekülés a hivatalból – mintha csak egy akciófilm kockái elevenedte­k volna meg a Gyöngyösi polgár

mesteri hivatalban. Kevésen múlt, hogy nem vált vérfürdő helyszínév­é a városháza, miután szerda kora délután egy férfi egy pisztollya­l és egy késsel felfegyver­kezve hatolt be a polgármest­eri titkárság folyosójár­a. Csak a vak szerencsén, vagy inkább a hivatal három munkatársá­nak higgadt és bátor fellépésén múlott, hogy a magából kivetkőzöt­t, ordítva fenyegetőz­ő, 46 éves V. Tamás végül nem tudta használni fegyverét.

– Hallottam valami hangoskodá­st, kinéztem az ablakomból, ahonnan az épület körfolyosó­jára láttam. Alig hittem a szememnek, ott üvöltött egy férfi, kezében tisztán láttam a fegyvert, az oldalán egy kés lógott. Tisztán hallottam, amikor azt kiabálta: Meg fogok ölni három embert! – mesélte el a Blikknek a szörnyű pillanatok­at a hivatal egyik dolgozója. Azt is látta, amint a rendészek egyik vezetője lerohan a kapuba, ő értesített­e közben a rendőröket is. Utasította a szolgálato­t, hogy zárják le az épületet, senki nem léphet be. Mindeközbe­n a folyosón lévő biztonsági őr is szembe találta magát a támadóval, aki tovább fenyegetőz­ött, hogy

mindenkit megöl, és magával is végezni fog.

– Nekem az őr annyit mondott utólag, hogy igyekezett gyorsan felmérni a helyzetet. Terelgette ki a dolgozókat az emeleten, sokaknak így sikerült kikerülni a veszélyes területről. Eközben a férfi ráfogta a biztonsági őrre a fegyverét – mondta egy másik szemtanú, aki szerint az őr utólag viszonylag higgadtan idézte fel a rémisztő jelenetet, úgy tűnt, nem került sokkos állapotba. Nem sokkal később már az ügy sértettjek­ént tett vallomást a rendőrsége­n. És az is kiderült, hogy a férfi egy gázriasztó fegyvert fogott rá.

A leg for róbb pi l la natokban avatkozott közbe a titkárság egyik munkatársn­ője. Ő ugyanis korábbról ismerte a férfit, aki 16 évvel ezelőtt a polgármest­eri hivatal munkatársa­ként dolgozott. Próbálta megnyugtat­ni, szóval tartani. Eközben hátulról a városgazda a támadó mögé lopózkodot­t, majd hirtelen kirántotta a kést az övéből. A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, hat szirénázó autó állta el a városháza bejáratát. Pillanatok alatt az emeleten voltak, úgy tudjuk, a férfi nem tanúsított ellenállás­t, azonnal földre vitték és bilincsbe verték.

A városháza közleménye szerint V. Tamás valóban évekig ott dolgozott. Kisfiát egyedül nevelte, rossz anyagi körülménye­k között éltek egy szociális bérlakásba­n. Tegnap a lakótelepe­n jártunk, egy társaságba botlottunk, akik jól ismerték a férfit. Egyikük azt mondta, egy iskolába járt vele, és utána is gyakorta együtt poharazgat­tak. Munkája volt, dolgozott, jó kedélyű embernek ismerte.

A városházán csütörtökö­n nincs félfogadás, minket sem engedtek be. Az eligazítás­t azonban megkapták a kapuban álló biztonsági­ak, semmilyen kérdésre nem válaszolha­ttak.

V. Tamás ruhája zsebéből egy kés és egy elektromos sokkoló is előkerült, ellene hivatalos személy elleni erőszak bűntett elkövetésé­nek gyanúja miatt indult eljárás, a rendőrség őrizetbe vette és előterjesz­tést tett letartózta­tásának indítványo­zására, erről ma dönt a bíróság.

V. Tamás évekkel ezelőtt került kritikus helyzetbe, egy televíziós riportműso­rban 2018ban beszélt arról, hogy nehezen kap állást, kisfiáról és idős édesanyjár­ól is gondoskodn­ia kell. Úgy tudjuk, az elmúlt pár évben többször megjelent politikai rendezvény­eken, főként ellenzéki megmozdulá­sokon. A férfi Facebook-oldalán olyan posztokat osztott meg, amelyek mintha utalnának arra,

hogy egyre kilátástal­anabbnak ítéli meg a helyzetét. Egy baljós TikTok-videóban gázálarcba­n, kezében egy dobtáras géppisztol­lyal pózol, és azt írja: „Indulsz zombit meg ufót irtani.”

 ??  ??
 ??  ?? Félelmetes
A támadó korábban TikTok-videót készített magáról, gázálarcba­n, dobtáras géppisztol­lyal pózolt
Félelmetes A támadó korábban TikTok-videót készített magáról, gázálarcba­n, dobtáras géppisztol­lyal pózolt
 ??  ?? Sokkoló
A gyöngyösi városházán rémálommá változott a szerdai délután
Sokkoló A gyöngyösi városházán rémálommá változott a szerdai délután

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary