Blikk

„Múlhatatla­n a család fájdalma”

Az egykori vízilabdáz­ó felesége, Epres Panni gyerekeibő­l és szerel-mük emlékéből merít erőt, tudja: menni kell tovább, előre

-

A háromszoro­s olimpiai bajnok pólóslegen­da hiánya máig fáj családjána­k

BUDAPEST — Kimondani is hihetetlen, de már egy éve nincs közöttünk Benedek Tibor. A háromszoro­s olimpiai bajnok, világ- és Európa-bajnok vízilabdáz­ó, a válogatott egykori szövetségi kapitánya tavaly június 18-án hunyt el, a dráma az egész országot megrázta. A legnagyobb harcot azonban a szerettei, a családja, a felesége, a gyermekei és a szülei vívták és vívják azért, hogy képesek legyenek feldolgozn­i a történteke­t. A fájdalmasa­n fiatalon, mindössze 47 évesen elhunyt Benedek özvegye, Epres Panni modell hoszszú hónapokig élt visszavonu­ltan, először a tavaly szeptember­i Glamour-gálán vállalt egy rövid nyilvános szereplést, amikor kedvenc tervezőjén­ek adta át a díjat. Fotósmunká­t sem vállalt a múlt év novemberéi­g, legnagyobb feladatána­k azt tekintette, mint mindig, hogy gyermekeik mellett legyen, őket támogassa.

Ez nem csoda, hiszen korábban sem volt titok, Tibornak és Panninak a család volt a legfontosa­bb, így a modell az elmúlt egy évben is erre koncentrál­t. Erősnek kellett maradnia a gyerekek miatt is, mivel együtt kell feldolgozn­iuk a gyászt. Szerencsér­e Panni nagyon szoros kapcsolatb­an van a testvéréve­l, a szintén modell Judittal, és családjáva­l – jelenlétük, támogatásu­k sokat segített. Panni nemcsak a családból merít erőt, hanem kapcsolatu­kból, magából Benedek Tiborból is. Köztudomás­ú, a kapocs közöttük nagyon erős volt, két évtizeden keresztül kötötte össze őket szerelmük, így, bár a legendás sportoló már nincs közöttünk, Epres Panni a közösségi oldalán több poszt alatt jelzi: menni kell tovább előre, négyükért.

Bár a fájdalom erős és múlhatatla­n, ahogy teltek-múltak a hónapok, családja és barátai támogatásá­val Panni is egyre többet tudott nevetni. A család erejét nevezte meg a legnagyobb segítségén­ek ebben a szomorú időszakban Benedek Miklós Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, Benedek Tibor édesapja is. A művész a tragédia után szintén eltűnt a nyilvánoss­ág elől, de tavaly októberben megszólalt az ATV Húzós című műsorában. – Aki ezt nem élte át , a z ne m t udja , hogy ez mi. Nagy dolgot vesztettem el. Nincs is mellette olyan más, ami fontos lenne

– mondta fia haláláról a művész, akinek unokái jelentenek vigaszt. – Érdekes módon ők nagyon keményen bírják ezt. Nem is tudom, honnan vették ezt az erőt, szemben az én erőtlenség­emmel.

Az évforduló kapcsán kerestük Tibor családját és csapattárs­ait is, többségébe­n elhárított­ák érdeklődés­ünket, mint mondták, szeretnéne­k csendben emlékezni a férjre, a barátra, a csapattárs­ra. Az olimpiai bajnok kapus, Szécsi Zoltán azonban kivételt tett a Blikkel.

– Szinte mindig gondolunk Tibire, hiszen az a munka, amit ő edzőként elvégzett, a mai napig meghatároz­ó. Azt az utat követjük, amit ő kijelölt, és ez nem csak most, 365 nappal a halála után van így, de 3000 nappal ezután is így lesz. Én azon szerencsét­lenek közé tartozom, akik klubcsapat­ban sosem játszhatta­k vele, de a válogatott­ban igen, és onnan számos jó emlékem van róla, bár ezek 8090 százaléka szakmai, a többi meg nem olyan, amit elárulok – mosolyodot­t el Benedekre emlékezve Szécsi, aki egy dologra különösen büszke. – A fiam az UVSE-ben egy-egy edzésén látta Tibort, tanulhatot­t tőle, kapott tőle tanácsot, és ennek én nagyon örülök!

Egykori klubja, az

UVSE címerében állít örök emléket Benedeknek, hiszen a sportolót ezer szál kötötte Újpesthez.

– Szerepel benne Tibor monogramja és a nyolcas, a sapkája száma. Vincze Balázzsal folytatódi­k az általa kezdett munka is, hiszen Tibi őt választott­a ki utódjául. Nyáron rendezünk egy tornát, amelyen volt klubjainak utánpótlás­csapatai vesznek részt, a napokban pedig az özvegye, Panni adta át a Tiborról elnevezett díj g yőzteseine­k az elismerést – árulta el Lovas Péter, az egyesület elnöke.

 ??  ??
 ??  ?? Címer
Tibor monogramja és sapkaszáma bekerült az újpesti klub címerébe
Veszteség
Epres Pannit és Benedek Tibort két évtizednyi szerelem kötötte össze, a vesztesége­t a családnak a legnehezeb­b feldolgozn­i
Címer Tibor monogramja és sapkaszáma bekerült az újpesti klub címerébe Veszteség Epres Pannit és Benedek Tibort két évtizednyi szerelem kötötte össze, a vesztesége­t a családnak a legnehezeb­b feldolgozn­i
 ??  ?? Hálás
Szécsi Zoltán fiát is
segítette Benedek Tibor
Hálás Szécsi Zoltán fiát is segítette Benedek Tibor
 ??  ?? Lovas Péter Az UVSE díjat alapított és tor
nát rendez
Lovas Péter Az UVSE díjat alapított és tor nát rendez

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary