Blikk

Sétával fogyott Endrei Judit

- B. P.

Naponta sétál, és szinte teljesen száműzte életéből a szénhidrát­okat Endrei Judit. A műsorvezet­ő 68 évesen is remek formában van, életmódvál­tásának köszönhető­en 13 kilót fogyott, a Blikknek pedig elárulta: mi az egyetlen étel, amiről nem tud lemondani

A műsorvezet­ő néha megkívánja a tepertőt, de már csak ritkán

SZENTENDRE — Saját példáján keresztül szeretné motiválni a kortársait Endrei Judit. A legendás tévés régóta szószólója az idősödő korosztály aktivizálá­sának, amelyre a műsorvezet­ő szerint most talán még nagyobb szükség van, mint valaha.

A pandémia lelkileg és fizikailag megviselt mindenkit, sokak ebben a helyzetben mentálisan leépültek.

Ebből kiutat jelenthet a spor t és a közösségi élet visszaállí­tása, és mivel E ndrei Judit nem az a fajta ember, aki bort iszik és vizet prédikál, meg is mutatja, hogyan lehet igazán formába lendülni.

– Korábban is sokat sétáltam, de az utóbbi időben ez az igény felerősödö­tt bennem, napi teendővé vált, és nem érdekel, ha esik, ha fúj, ha mínuszok vannak vagy kánikula, én megyek. Indítottam egy gyaloglókl­ubot is – árulta el a 68 éves Endrei Judit, aki 13 kilogrammo­t fogyott idén, igaz, ezt nem csak a rendszeres mozgásnak köszönheti.

– Nincs semmi speciális étrend, nincs bogyó, pirula vagy kapszula, egyszerűen

a titok a megemelt fehérje és a jelentősen csökkentet­t szénhidrát, legfőképpe­n a zsír k iiktatása. Persze ez nem azt jelenti, hogy néhanéha nem csábulok el a kedvenc ínyencbolt­omban kapható tepertő láttán, de ez már annyira ritkán történik meg, hogy Erika húgom el is nevezte jutifalatn­ak – nevetett Endrei, aki szerint már kutatásokk­al is alátámaszt­ották, hogy a sport gátolja az öregedés folyamatát.

– Igenis tudunk tenni sokat azért, hogy ezt az öregedési folyamatot lassítsuk. Aktívnak kell lenni, és meg kell találni a megfelelő programoka­t. Persze sokan mondjá k azt, hog y az idősebbek nek t alán nincs annyi lehetőségü­k, éppen ezért az utóbbi hónapokban az országban teljesen újszerű prémium senior apartmanho­tel létrejötté­t is segítem, hiszen szükségünk lenne végre olyan modellre, lehetőségr­e, ahol az idősödő korosztály kötetlenül, ám igényes körülménye­k között meg tudja találni a maga régi-új, fiatalos, aktív elfoglalts­ágát. Egy jó társaságba­n, klassz programokk­al, mintha egy hotelben élne – árulta el a műsorvezet­ő.

 ??  ??
 ??  ?? Formában
Endrei Judit az elmúlt években valóban átváltozot­t, 68 éves kora ellenére is bomba formában van
Formában Endrei Judit az elmúlt években valóban átváltozot­t, 68 éves kora ellenére is bomba formában van
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary