Blikk

Péni szerint Sidi sosem kér tőle bocsánatot

- P. I.

BUDAPEST — Hihetetlen lelkierő és küzdeni akarás jellemzi Péni Istvánt, aki a tokiói olimpiai játékokon szeretne felérni a csúcsra. Az ötkarikás eseményre gőzerővel tréningező, világbajno­ki ezüstérmes, Eb-győztes sportlövő elképesztő kálvárián van túl, megviselté­k az elmúlt hónapok történései. Szabotázs áldozata lett, versenytár­sa, Sidi Péter a márciusi indiai Világkupa során bement a szállodai szobájába, s a gyanú szerint tiltott szert csempészet­t a vitaminjáb­a. Péni aztán fennakadt a doppingviz­sgálaton. A szálloda biztonsági kamerájána­k felvétele bizonyítot­ta az igazát, s amíg ellenfelét vétkesnek találták, s eltilották, ő továbbra is versenyezh­et.

– Amikor először megláttam a videófelvé­telt, száznyolcv­anra felment a vérnyomáso­m. Közel voltam hozzá, hogy infarktust kapjak – mesélte lapunknak Péni István, akit bevallása szerint 2015 óta zaklat Sidi Péter. – Mentálisan nehéz volt megélni a támadásoka­t. Sokszor zaklattak, névtelen, fenyegető üzeneteket kaptam, meglöktek, a csapatképe­n kiszúrták a szememet. Volt olyan pillanat, amikor azt gondoltam, abbahagyom az élsportot, és civil életet fogok élni. Szerencsér­e kitartotta­m.

Péni úgy véli, Sidi soha nem kér majd bocsánatot azért, amit vele tett.

– Nem számítok bocsánatké­résre. Nem érzek sem dühöt, sem pedig haragot – hangsúlyoz­ta Péni, aki május végén Európa-csúccsal lett kontinensb­ajnok. – Katartikus élmény volt, nehéz szavakba önteni, mit éreztem, amikor mindezek után aranyérmet nyertem az Eb-n.

S hogy mi a célja a közelgő olimpián?

– Szeretném kihozni magamból a legtöbbet. Ha sikerülne nyernem, akkor a történetem, az életemről szóló forgatókön­yv hollywoodi filmbe illene. Remélem, íg y lesz – fogalmazot­t a spor t lö - vő.

 ??  ?? Aranyra hajt
Péni bízik benne, hogy az
olimpián csúcsra ér, és arannyal zárhatja le a rém
álomba illő hónapokat
Aranyra hajt Péni bízik benne, hogy az olimpián csúcsra ér, és arannyal zárhatja le a rém álomba illő hónapokat

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary