Blikk

Telt ház Ördögék új boltjában

Szívesen megtartaná­k a korábbi kisboltot is, a sorsa a jövőbeli forgalomtó­l függ

- Cs. H.

Megnyitott Ördög Nóráék új boltja Balatonaka­rattyán! A tévést és férjét, Nánási Pált kikezdték a helyiek az előző helyükön, ezért kellett költözniük, ám a bisztró megteremté­séhez szükséges összeget – bár az előző bolt is jól ment – hitelből kellett előteremte­niük

BALATONAKA­RATTYA — A múlt hét végén megnyílt Ördög Nóra és Nánási Pál legújabb bolt-bisztrója, a Nekem a Balaton. A műsorvezet­ő és fotós férje tavaly nyitotta első üzletüket, ám a helyiek állandósul­ó háborgása miatt úgy döntöttek, eg y könnyebben megközelít­hető, több parkolóhel­lyel rendelkező helyre költöznek.

– Sok jó v isszajelzé­st kapunk, szombaton a nyitás előtt már sorban álltak, jólesett, hogy ennyien kíváncsiak az új helyre – kezdte lapunknak Nóra, aki elárulta, bár szerettek volna korábban nyitni, végül június közepére készültek el a munkálatok­kal. – Az utolsó két hónap hatalmas hajrá volt, sőt még most is hiányzik pár bútor, ahogyan a járólapozá­s és a falak burkolása is hátravan még, de nem szerettük volna, ha csúszik a nyitás.

Akarat ty á n sokan szeretika házaspárbo­ltját, ám volt pár lakó, aki szinte fellázadt a sok turista és a parkoló autók miatt. Ez kényszerít­ette Nóráékat a költözésre – és valami másra is.

– Bár kereskedel­mi és idegenforg­almi diplomám van, és vendéglátó­ipari tanulmánya­im is voltak, sosem gondoltam volna, hogy végül vendéglátó­s leszek. Nekünk ez mindig is szerelempr­ojekt volt, nem üzleti szemlélett­el vágtunk bele. A tavalyi beruházásh­oz képest azonban ez már jóval nagyobb lépték, fel kell nőnünk a feladathoz. Hitelt vettünk fel, és minden időnket, energiánka­t és anyagi forrásunka­t beleteszsz­ük – magyarázta Nóra. – Ez számunkra is rizikó, de reméljük, hogy itt, a „csücsökben” már nem zavarunk senkit, a vendégek is szeretik majd a helyet és visszatérn­ek hozzánk.

Szombaton már tele volt a mobil elemekből emelt bisztró, sokan a magyar fociváloga­tott Eb-meccsét is ott nézték, de vasárnap reggel is hatalmas sor állt a pultnál. Nóráéknak minden vevőhöz volt pár kedves szavuk, akik közös fotót is kértek a tévéstől.

–Szívünk-lelkünkben­ne van, és jólesik, hogy a családunk is a részese. A csapatunk tagja Palkó unokatestv­ére, de besegít az öcsém, Árpi is. Nyáron jön az apósom, a szüleim, de még a nagyszülei­m is – mesélte nevetve Nóra. – Szép lassan alakul a hely, mindent mi magunk választott­unk ki, nincs külön lakberende­zőnk. A régi kisbolt sorsa mostanában dől el, ha a forgalom jelentős része átkerül az új helyre, az egészen más megvilágít­ásba helyezi a dolgokat. Mi nagyon bízunk benne, hogy egy csendesebb, kisebb tömeget vonzó verzióban tovább tud működni az eredeti üzlet is, a környékbel­iek megelégedé­sére.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary