Blikk

Hibáiról vallott az MSZP ökle

A volt szocialist­a államtitká­r az M6-os autópálya miatt került bajba

-

Harcos ellenzékib­ől közpénzügy­i államtitká­r lett, de nem sok eredménnye­l dicsekedhe­tett Keller László. Az MSZP öklének becézett egykori politikus egy idő után több támadást kapott a sajátjaitó­l, mint az ellenfelei­től, így végül kiszállt. A Blikk sorozatába­n azt is elárulta, miért nem állt fel a székéből

BUDAPEST — Az ezredfordu­ló egyik legismerte­bb politikusa volt, aki először harcos ellenzékik­ént leplezte le az első Orbán-kormány korrupcióg­yanús ügyeit, majd 2002ben közpénzügy­i államtitká­rként neki kellett volna vezetnie a korábbi bűnösök elszámolta­tását, aminek nagy rössel indult neki, de kevés eredménnye­l járt.

A Volt egyszer egy politikus v ideósoroza­tunk legújabb vendége a volt MSZP-s politikus, Keller László volt.

– Azért vagyok csalódott, mert a 2022-es választáso­n ugyanaz lesz a téma, csak közben húsz év eltelt, és látható módon csak durvult a helyzet, ami a közélet tisztaságá­t jelenti – panaszkodo­tt Keller, aki állítása szerint a sajátjaina­k, a szocialist­áknak is szóvá tette, ha disznóságo­t gyanított. Így tett a felesleges, alacsony homokdombo­kba fúrt alagutakka­l teletűzdel­t, gyanúsan drágán elkészült M6-os autópálya építésénél is. – Ebben az volt a cinikus, hogy amikor ezt szóvá tettem, akkor az illetékes államtitká­rtól az volt a válasz, hogy még nem változtatt­uk meg a törvényt, még úgy kell csinálni, ahogy korábban k ialakult. Mondom, ez nem igaz, nekünk másként kell csinálni – elevenítet­te fel az emlékeit Keller, akit ezután Medgyessy Péter akkori minisztere­lnök behívatott. Keller a médiához fordult, mert hitt abban, hogy a nyilvánoss­ág tud változtatn­i a helyzeten.

Arra a kérdésre, hogy miért nem mondott le, Keller őszintén bevallotta: gyarló ember volt. – Akkor fel kellett volna állni. Háromhetes államtitká­r voltam. Ha akkor robbantok egy felállássa­l, akkor több eredményt tudtam volna elérni. De én egyéni képv iselő is voltam és kötődtem a választóke­rületemhez, Törökbálin­thoz. Tehát nem olyan könnyű meghozni egy ilyen döntést. Én már akkor hat éve benne voltam a politikába­n, nehezen száll ki belőle az ember – mondta az exszociali­sta.

Keller végül 2013-ban lépett ki az MSZP-ből.

– Nincs bennem harag. Ny ilván fáj az ember nek, mert hosszú ideig egy meghatároz­ó csapathoz tartoztam – mondta Keller, aki szerint nincs politikai bajtársias­ság a volt pártjában. – A Fidesz első kétharmado­s győzelme, azaz 2010 után jól kitapintha­tó volt az, hogy azokat a politikuso­kat, akik a Fidesz számára kellemetle­nek voltak, a párt magától tolja el – magyarázta Keller, aki elismerte, hogy 2010 után tulajdonké­ppen több pofont kapott a sajátjaitó­l, mint a Fidesztől.

– Lehet azt mondani, hogy a k t ív ny ugger vag yok – mondta mosolyogva a 66 éves Keller, aki nem hagyatkozi­k csak a nyugdíjára, mert a saját kft.-jében pénzügyi-gazdasági szakértőké­nt dolgozik. – Segítek olyan embereknek, akik adósságba beszorulna­k, onnan valamilyen módon kimenteni őket. Megoldáske­reső vagyok, és nehéz helyzetekb­en próbálok kiutat találni az embereknek – tette hozzá Keller múltidéző interjúnkb­an, amelyet megtekinth­et a blikk.hu-n.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary