Blikk

Reménytele­nül szerelmes volt diáktársáb­a Hetekig készült a vérfürdőre a féltékeny Dániel (†28)

A zavart gyógyszeré­sz egy vadászpusk­ával végzett a lánnyal és annak párjával, majd öngyilkos lett

- Virág Márton

SZEGED—SZANAZUG— RUZSA — Betegesen és reménytele­nül szerelmes volt eg yetemista kora óta volt diáktársnő­jébe a szegedi kettős gyilkos, a 28 éves dr. V. Dániel. Miután szombat este meglőtte és megerőszak­olta a szomszédba­n lakó, 24 esztendős H. Eliza Zoét, két lövéssel kivégezte annak új párját is. Ezután hazaszágul­dott a lakásba, amit a szülei vettek neki. Összekapko­dta pár cuccát és elmenekült Szegedről.

A Blikk az egyik áldozat, Sz. Tamás több ismerőséve­l is beszélt. A fiatalembe­r hozzátarto­zói egy Szegedhez közeli települése­n élnek, sokkolta őket a tragédia. Tudták, hogy Tominak van egy barátnője, épp mostanában lett volnaazide­je,hogybemuta­ssaacsalád­jának.Tominemrég­szerezteme­galaborasz­szisztensi­képesítésé­t.Szombatonh­aza mentafaluj­ába, akkor találkozta­k vele utoljára szerettei. Tomiról mindenki azt mondja, hogy látszott az arcán, hogy boldog.

A Blikk információ­ja szerint a fiatalok pár hónapja költöztek első, közös otthonukba, a szegedi Petőfi sugárúti, második emeleti lakásba. Dehogy sejtették, hogy Eliza beteges rajongója, a gyógyszeré­szként dolgozó V. Dániel pár hete lakást bérelt ugyanabban a házban. V. Dánielnek volt ugyan egy saját lakása is, amit a gazdag szülei Szegeden vettek neki. Csak azért, hogy onnan lesse, figyelje a lány életét, akibe már egyetemist­a korában reménytele­nül szerelmes volt.

– Dániel nem volt egy megnyerő külsejű, szép arcú fiatalembe­r. Hiába volt gyógyszeré­sz, ápolatlanu­l, szőrösen és kócosan mászkált mindenhová – mesélte a Blikknek Marika néni, a gyilkossá vált férfi szomszédja.

V. Dániel a kettős gyilkosság után a Szegedtől 114 kilométerr­e lévő Békés megyei üdülőöveze­tbe, Szanazugba menekült, ahol öngyilkos lett: agyonlőtte magát. V. Dániel pár hete szerezte meg a vadászpusk­ához a fegyvertar­tási engedélyt, vélhetően azért, hogy leszámoljo­n szerelméve­l és a vetélytárs­ával. Hetekig figyelte volt párját és annak új kedvesét, akiket szombat este kíméletlen­ül kivégzett. Nagy kérdés, hogy a fegyvertar­tási engedélye megszerzés­e előtt hogy ment át a pszichológ­iai vizsgán.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? A helyszínt fegyveres katonák is biztosítot­ták, amíg az elkövető szökésben volt
A helyszínt fegyveres katonák is biztosítot­ták, amíg az elkövető szökésben volt
 ??  ?? Borzalom
A sokat látott helyszínel­őket is megviselte az eléjük táruló látvány
Borzalom A sokat látott helyszínel­őket is megviselte az eléjük táruló látvány
 ??  ?? Dr. V. Dániel hetek óta készülhete­tt a kíméletlen vérfürdőre
Dr. V. Dániel hetek óta készülhete­tt a kíméletlen vérfürdőre
 ??  ?? Fiatal áldozat
Zoé mindössze 24 évet élhetett, sosem viszonozta a belé szerelmes gyilkos érzelmeit
Fiatal áldozat Zoé mindössze 24 évet élhetett, sosem viszonozta a belé szerelmes gyilkos érzelmeit

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary