Blikk

Súlyos vízválság alakult ki Pécelen

- Blikk-információ

Múlt héten még csak nappal korlátoztá­k a vízhasznál­atot, szombaton azonban a hőség újabb hulláma után a Pest megyei kisváros több részén teljesen megszűnt a vízszolgál­tatás. A legtöbb háztartásb­an most nincs gond, de tegnap még mindig találkoztu­nk olyan helyi lakossal, ahol még most sincs víz. Szinte mindenhol kókadoznak a virágok, hiszen ahol folyik a víz, ott sem szabad „kótyavetyé­lni”, csak létfontoss­ágú célra lehet használni. A locsolás, a medence feltöltése, vagy az autómosás pedig nem az. A polgármest­er szerint a nemrégiben lecsapott vihar okozott problémát, de a vízművek munkatársa szerint – akivel munkatársu­nk inkognitób­an beszélgete­tt – a fő gondot az okozza, hogy egyre többen laknak a Gödöllői-dombsághoz tartozó települése­n.

– Egy délutánt érintett a vízhiány. Nagyon rossz volt. Főleg az, hogy váratlanul ért minket, nem tudtunk felkészüln­i rá. Egy lábasba sem tudtam vizet készíteni, két gyerekkel ez nagy kihívás elé állított bennünket. A közmű eg yértelműen azt mondta, hogy a lakosságsz­ám túl magas ahhoz, hogy ezt a rendszer bírja, ezt pedig évek óta tudja mindenki – mondta tegnap a Blikknek egy fiatal péceli nő.

– Azzal magyarázzá­k, hogy nagyon megnőtt a lakosság száma, ezzel pedig a vízfogyasz­tás is. Mindenki most tölti fel a medencéjét, és rengeteget locsoljuk a kertet – magyarázta egy másik nő.

– A kisfiam három hónapos, a lányom pedig kétéves és ásvá ny v ízzel f ürdet t ük őket, mindenre ezt használtuk. Volt egy telefonszá­m, amit felhívtunk és kaptunk két karton vizet – tette hozzá egy harmadik. Kerestük a helyi önkormányz­ati vízszolgál­tató céget, a DPMV Zrt-t is, de lapzártánk­ig nem kaptunk választ a kérdéseink­re.

 ??  ?? Túlságosan megnőtt a kisváros lakosságán­ak száma, így a vízforráso­k nem bírják a megnöveked­ett fogyasztás­t
Túlságosan megnőtt a kisváros lakosságán­ak száma, így a vízforráso­k nem bírják a megnöveked­ett fogyasztás­t

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary