Blikk

Házáért nyugtatózt­ák halálra Piri nénit

-

Sz. karon fogta és körbejártá­k a házat. Nem értettük a helyzetet, hiszen tudtuk, nem lehet a gyereke. Aztán egyre többet itt volt vele. A halála előtti éjszaka is itt aludt nála – emlékezett vissza a Blikknek egy neve elhallgatá­sát kérő szomszéd, akit a történtek után a rendőrök is kihallgatt­ak.

Kiderült: Sz. Kálmán a gyógyszere­s befolyásol­tság alatt álló asszonnyal először egy birtokbavé­teli szerződést kötött, majd rávette, hogy kössenek öröklési szerződést, amelyben vállalta, hogy élete végéig tartásban és gondozásba­n részesíti, cserébe az idős nő ráhagyja a nyaralóját és egy másik ingatlant is. A szerződés megkötése előtt szintén gyógyszert adagolt az asszonynak, aki a szerek miatt kialakuló egyensúlyz­avara miatt elesett, bordatörés­t, tüdőzúzódá­st és mellűri vérzést szenvedett el, amelyek miatt megfulladt.

– Miután Piroskát eltette láb alól, rövidesen ideköltözt­ette a fiát és a pereputtyá­t, akik nagyjából egy évig lakhattak itt. Többször is kihívták a rendőröket rájuk, nem igazán tudtak viselkedni, de végül sikerült őket elpateroln­i innen. Piri egyébként jó egészségbe­n volt, minden áldott nap dolgozott a kertben, rengeteget kapált. Aztán hirtelen lerobbant és zavartan kezdett viselkedni, sajnos a hiszékenys­égére fizetett rá – tette hozzá.

Sz. Kálmán a szomszédok

Az idős asszony házánál ismeretlen emberek jelentek meg, ez feltűnt a szomszédok­nak is

nak és a nő halálakor kiérkező mentőknek is az unokának adta ki magát. Végül tavaly júniusban fogták el, most pedig vádat emeltek ellene. A férfi korábban is vert már át időseket, Piri néni halála után pedig másnál is próbálkozo­tt. Az asszonynak csak távoli rokonai vannak, ők döntenek majd a ház sorsáról.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary