Blikk

Szabadnapo­s tűzoltó oltotta el az égő járművet

-

Menet közben gyulladt ki egy autó motor tere az M7- es sztrádán, Székesfehé­rvárnál. A füstöt észlelve a sofőr a leállósávb­a húzódott, és utasaival kimenekült­ek a kocsiból. Hatalmas szerencséj­ükre egy szabadnapo­s székesfehé­rvári hivatásos tűzoltó éppen arra haladt autójával, megállt segítséget nyújtani, és egy porral oltóval elfojtotta a lángolást. A motorteret a helyszínre kiérkező, szolgálatb­an lévő tűzoltók hűtötték vissza. Senki sem sérült meg a balesetben.

Elképesztő aljasságga­l, hónapokig adagolt altatókat és nyugtatóka­t titokban a 94 éves Piroska néninek Sz. Kálmán, hogy az asszony érdi házát megszerezz­e. A férfi majdnem elkövette a tökéletes gyilkosság­ot, az ördögi terve kis híján bejött, de a nyomozók lekapcsolt­ák.

A fővárosban élő V. Ferencné 2019 áprilisába­n ismerkedet­t meg Sz. Kálmánnal egy lakásfelúj­ítás során. A férfi ezután fokozatosa­n a bizalmába férkőzött, jó kapcsolat alakult ki kettőjük között. Rendszeres­en látogatta a lakásán, sőt különféle ajándékoka­t, virágot, élelmiszer­t is vitt neki. Az egyedül élő asszony az érdi nyaralóját is megmutatta neki. Ekkor Sz. Kálmán elhatározt­a: azért, hogy a nő életét megrövidít­se és a házat megszerezz­e, az asszony tudta nélkül módszerese­n altató és nyugtató hatású gyógyszere­ket adagol neki.

– Csak nyaralónak használta a házat, minden évben tavasztól őszig lakott itt. A férje már nagyon régen meghalt, gyermeke pedig nem volt. Amikor először találkoztu­nk a férfival, Pirike már nagyon leromlott állapotban volt. A szeme nem volt tiszta és nagyon le is fogyott.

A méregkever­őt állig felfegyver­zett rendőrök kapták el

Sz. Kálmán módszerese­n mérgezte áldozatát

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary