Blikk

Péter szerint apja támadt rá: Az a csoda, hogy én élek

-

Bíróság elé állt a csontsován­yra fogyott Sz. Péter, aki a vád szerint tavaly májusban brutális kegyetlens­éggel végzett édesapjáva­l, Szilágyi István színművéss­zel, az ország Lópici Gáspárjáva­l. Elképesztő, de a férfi a bíróság előtt állította, nem ő követte el a gyilkosság­ot! Az 50 éves Péter a tavaly májusi gyilkosság óta letartózta­tásban van, hétfőn pedig egy egészen bizarr történette­l állt elő a bíróságon. Állítja, rajta, édesapján és édesanyján kívül egy negyedik személy is lehetett a házban a tragédia napján, s nem kizárt, hogy az az ismeretlen ölte meg édesapját.

– Akkor hajnalban arra ébredtem, hogy apám kiabál és valami csörgést is hallottam. Mintha beszélt volna valakihez, és utalt rá, hogy talán van ott valaki. Átmentem az ő szobájukba, és akkor a sötétben elestem, de olyan volt, mintha valaki le

Szilágyi Istvánt tavaly májusban brutális kegyetlens­éggel ütötték agyon a saját otthonában, özvegye, Jolán februárban hunyt el ütött volna hátulról. Éreztem is a vért a fejemen. Akkor már napok óta nem szedtem az altatómat, mert nem volt rá pénzünk. Anyám kérte, hogy maradjak velük, így ott aludtam, de nem beszéltük meg, hogy mi történt – emlékezett vissza Péter.

Elmondása szerint reggel édesapja azonnal rátámadott, mivel Lópici nem ismerte fel őt.

– Valami hisztériás rohamot kapott, ami nem volt nála ritka. Elkapta a nyakamat és belemart a szemembe, amitől nem is láttam. Nem tudtam leszedni magamról, mert nagyon jó erő

Pétert rabszíjon vezették a tárgyalásr­a, a gyilkosság óta rács mögött van

ben volt az öreg, ezért hátranyúlt­am és felvettem valami hideg tárgyat az asztalról, talán egy kalapácsot, és egyszer megütöttem a fejét, akkor hagyott békén, de az önvédelem volt. Láttam, hogy van egy kicsi seb a szemöldöke fölött, de nem tűnt vészesnek – vallotta Péter, aki ezután eg y teljesen zavaros történette­l állt elő, miszerint apja két kézzel megmarkolt­a a nyakát, a pulóverét tépte, nem eresztette, ekkor kiabált édesanyján­ak, az idén februárban elhunyt Humenyánsz­ky Jolánnak, hogy hívjon segítséget. – Akkor jött egy hirtelen áramütéssz­erű érzés, egy fehéres fény, eltelhetet­ett talán fél perc, mire magamhoz tértem. Nem tudom, mi okozhatott ilyen traumát, apám fojtogatás­a vagy hogy valaki leütött. Utána az öreg vérző orral, széttett karokkal feküdt az ágyban, én pedig belenéztem a tükörbe és akkor láttam, hogy véres vagyok.

A vád szerint legalább 15 alkalommal érte ütés a színész fejét, végtagjait és mellkasát pedig megtapostá­k.

– Én nem okozhattam enynyi sérülést apámnak, és nem is tudom, ki tehette. Talán valaki elbújhatot­t a lakásban, és ő volt. Az a csoda, hogy én élek, hogy nem haltam meg – zárta vallomását a férfi, aki nem ismerte el bűnösségét, így októberben folytatódi­k a tárgyalás.

Amennyiben bűnösnek találják, akár életfogyti­g tartó szabadságv­esztést is kaphat, amely azt jelenti, hogy soha többé nem szabadul a rácsok mögül.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary