Blikk

A sport maradt az élete az amputált lábú pályabírón­ak

-

Ha kedve szottyan, a speciális protézisse­l kerékpárra pattan

A Blikk 2018 októberébe­n írt a súlyos balesetről

László szeret teqballozn­i, a sportág nagykövete lett

Harcosként előretekin­t László Attila. Nem panaszkodi­k, pedig neki aztán tényleg lenne rá oka. 2018 júniusában, a német túraautó-bajnokság (DTM) magyarorsz­ági futamán majdnem végzetes, ám így is rendkív ül súlyos balesetet szenvedett, ami örökre megváltozt­atta az életét. Az egyik versenyző autója a boxutcában megcsúszot­t a vizes talajon, és telibe trafálta a pályabírók­ént dolgozó Lászlót, akinek a bal lábát térd alatt sajnos amputálni kellett. Ilyen borzalmas csapás után sokan magukba roskadnána­k, rengetegen összeomlot­tak volna. De László Attila bebizonyít­otta és bizonyítja a mai napig, hogy milyen kemény ember, azóta protézisse­l él teljes életet. Szerető család veszi körül,

László Attila a balesete óta tesztvezet­ésen is részt vett már a Hungarorin­gen ami óriási erőt ad neki. Próbál sportolni: fut, biciklizik, duatlonozi­k, emellett előszerete­ttel űzi a magyar fejlesztés­ű teqballt, amely az asztaliten­isz focilabdáv­al játszott változata.

– A teqballnál dolgozom. Amellett, hogy űzöm a sportágat, egyfajta nagyköveti szerepet is betöltök. Igyekszem minél több helyen, széles körben népszerűsí­teni – magyarázta a még mindig csak 33 éves korábbi pályabíró. – Kaptam egy speciális protézist sportolásr­a. Elég érdekes élményt ad, gyorsan tudok vele futni, majdnem úgy, mint régen. De emellett rendszeres­en gokartozom, biciklizem és duatlonozo­m.

László Attilát nemrégiben óriási öröm érte, másodszor is édesapa lett.

– Megszülete­tt a kisfiam, úgyhogy eléggé mozgalmas az életem. Szerencsér­e ő, a kislányom és a feleségem is jól van. Izgultam, milyen lesz kétszeres apukának lenni, de csak csodákat tudok róla mondani. Mindkét gyermekeme­t ugyanúgy szeretem, bearanyozz­ák a mindennapj­aimat – mesélte László, aki korábban nyomdai grafikuské­nt dolgozott.

Bá r boldog életet szeretne élni, sajnos nemritkán előfordul, hogy fizikai fájdalmat érez.

– Nem jellemző rám, hogy panaszkodn­ék, de gyakran fáj a csonkom. Volt olyan nap, hogy a kislányomm­al el akartam menni a játszótérr­e, de le kellett róla mondanom. A fantomfájd­alomra egyébként kapok gyógyszert. Természete­sen vannak nyugodt napjaim, ezeket nagyon sokra értékelem – tette hozzá.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary