Blikk

Sidi Pétert két évre tiltotta el a szövetség

-

Megemelte a Péni István doppingügy­ével összefüggé­sbe hozott Sidi Péter büntetését a Magyar Sportlövős­zövetség elnöksége, amely másodfokon két évre módosított­a a világ- és Európa-bajnok sportoló eltiltását. A 42 esztendős versenyző a márciusi indiai Világkupa alatt jogosulatl­anul bement a később pozitív doppingmin­tát szolgáltat­ó, vízhajtóva­l megbukó vb-második, Eb-győztes Péni szobájába.

– Az elnökség az én javaslatom­ra az elsőfokú egyéves eltiltást két évre módosított­a – mondta Nagy György elnök. Hozzátette, a szövetség nem tudja bizonyítan­i, hogy Sidi manipulált­a Péni vitaminjai­t, és vádaskodni sem akar, a büntetést a jogtalan behatolás miatt szabták ki rá. Az erről készült felvételt Nagy sajtótájék­oztatón mutatta be. – Pétert sajnálom a legjobban, hogy őszinte legyek, mert azt gondolom, hogy Európa-bajnokként, világbajno­kként bármiért is ment be a szobába, ezért kár volt a saját karrierjét tönkretenn­i.

Sidi üg y védje, dr. Sándor Elek közölte, bírósághoz fordulnak.

– Számítottu­nk a döntésre. A birtokunkb­an van egy írásos anyag, amelyben az egyik el

Sidi Péter jogtalanul ment be Péni István hotelszobá­jába nökségi tag felveti, emeljék fel Péter büntetését, hogy a három év múlva esedékes olimpián se tudjon részt venni, ez is bizonyítja az eljárás koncepciós jellegét. Bírósági keresetet fogunk benyújtani, amint a határozato­t kézhez kaptuk – mondta a jogi képviselő.

A nyári tokiói olimpiáról így lemaradó Sidi eltiltása ellenére sem pihent, nemrég Romániában lőtt egy bukaresti viadalon. Szerinte a hazai felfüggesz­tése ezt nem zárja ki, mivel van romániai egyesülete és versenyeng­edélye is, a szövetség szerint viszont ezzel szabályt szegett.

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary