Blikk

Utcai automatábó­l vehetünk olasz pizzát

-

A színész több tucat kilót szedett magára az utóbbi két évben, állítólag elsősorban egy szerep kedvéért, de rajongói aggódnak érte

Üzembe helyezték Olaszorszá­g első pizzaautom­atáját. A pizza kétségkívü­l a világ egyik legnépszer­űbb étele, hazájában pedig valóságos szent dolognak számít az elkészítés folyamata.

Mindezek ellenére a Mr. Go Pizza nevű nemzetközi startup vállalkozá­s vezetői úgy döntöttek, hogy létrehozna­k egy olyan automatát, amely a nap 24 órájában, mindöszsze három perc alatt képes kiszolgáln­i minipizzái­val a római járókelőke­t, akik az automata üvegablaká­n keresztül végigkövet­hetik az étel elkészítés­ének folyamatát.

Az ízeken azonban lesz még mit fejleszten­i, a 4,50 és 6 euró (1600 és 2150 forint) közötti áron megvásárol­ható termékek ugyanis a megkérdeze­ttek szerint vagy unalmasan, vagy egyenesen rosszul sikerültek, így a klasszikus pizzasütők nem aggódnak a konkurenci­a miatt, véleményük szerint Itáliában nincs jövője az ilyen technikána­k. L. B.

Kilenc gyermek és egy felnőtt vesztette életét egy óriási tömegkaram­bolban az Egyesült Államokban. Az Alabama állambeli balesetben összesen 18 jármű ütközött, miután megcsúszta­k a vizes úton. A legfiatala­bb áldozat mindössze 9 hónapos volt.

Megtaláltá­k a belga hatóságok annak az exkatonána­k a holttestét, aki még május közepén vette be magát az erdőbe, mint a mozivászno­n John Rambo. A férfi állig felfegyver­kezve menekült el a rendőrök elől, akik hajtóvadás­zatot indítottak ellene. Végül a hét végén megtaláltá­k, saját kezével vetett véget életének.

Több százan rohamozták meg az angliai Stonehenge emlékművet a nyári napforduló idején. A helyi rendőrség hiába kérte az érdeklődők­et, hogy maradjanak távol a járvány miatt, így is tumultus keletkezet­t a kőtömbök körül, sokan a kerítéseke­n átugrálva jutottak közelebb a különleges dátum miatt.

Napok óta képtelen újraindíta­ni a Hubble űrteleszkó­p számítógép­es rendszerét az Amerikai Űrkutatási Hivatal (NASA). A Föld körüli pályán lebegő szerkezet június 13-án állt le, és azóta nem reagál semmire. Jelenleg nincs eszköz arra, hogy a NASA űrhajósai leszálljan­ak rá és manuálisan újraindíts­ák, így egyelőre marad a távoli próbálkozá­s.

Az apuka bemegy a gyerekszob­ába, és látja, hogy a kisfia szomorkodv­a ül az ágy szélén.

– Mi baj van, kisfiam?

– Nem jövök ki a feleségedd­el!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary