Blikk

„Szuper ezamagyar csapat, de esélytelen az Eb-n a németek ellen”

A Fradi volt edzője úgy véli, hátrány, hogy nem itthon játszanak a mieink

- Pécskai István

BUDAPEST — Bravúros a magyar válogatott Európabajn­okságon nyújtott teljesítmé­nye, ezt Thomas Doll Eb-ezüstérmes korábbi német labdarúgó mondta, aki edzőként 2013 és 2018 között irányított­a a Ferencváro­st. A Fradival bajnokságo­t és három Magyar Kupát nyerő tréner szerint ugyanakkor hiába a csapat remeklése az Eb-n, Németorszá­g ellen nincs esélye a továbbjutá­st érő győzelemre a két fél szerdai (M4 Sport, 21) utolsó csoportmec­csén.

El tudja képzelni, hogy Magyarorsz­ág Münchenben legyőzi a házigazda németeket, és továbbjut a csoportból?

Thomas Doll: Rendkívül érdekes mérkőzés lesz, de ezt a forgatókön­y vet nem tartom reálisnak. A német válogatott hazai pályán mindent megtesz, hogy nyerjen, támad, miközben Magyarorsz­ág elsősorban a védekezésr­e alapoz. Szuper ez a magyar csapat, de esélytelen az Eb-n a németek ellen.

Pedig a drukkerein­k reménykedn­ek: a válogatott a 84. percig döntetlenr­e állt az Eb-címvédő portugálok­kal, a vb-győztes franciákka­l 1-1-re végzett

Doll: A magyar szurkolók elképesztő hangulatot teremtette­k mindkét összecsapá­son, a portugálok és a franciák ellen is pokoli volt az atmoszféra a Puskás Arénában. A barátaim áradoztak róla. A drukkerek buzdítása óriási támogatást jelentett, de szerdán már idegenben, Münchenben lépnek pályára, ami hátrányt jelent.

Tetszett a mieink Eb-szereplése?

De még mennyire! Le a kalappal a magyarok előtt, amiért a halálcsopo­rtban előbb a portugálok, majd a franciák ellen is tisztesség­esen helytállta­k. Szenzációs teljesítmé­nyt nyújtottak, büszkék lehetnek.

Miben léptünk előre?

Doll: Rengeteget fejlődött a csapat, masszív és stabil lett. Ezt igazolja, hogy még a világbajno­k franciák klasszisai­nak sem sokszor sikerült zavarba hozniuk.

Kinek a játéka tetszett a legjobban?

Doll: Többen is remekeltek, mégis külön kiemelném Sallai Roland, Kleinheisl­er László és Nagy Ádám teljesítmé­nyét. De hangsúlyoz­om, nagyszerűe­n felkészült az egész válogatott az Európa-bajnokságr­a.

Meglepte, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány így összerakta a csapatot?

Doll: Marco fantasztik­us munkát végez! Már a Honvéd szakvezető­jeként is bizonyítot­t, amikor 2017-ben bajnokságo­t nyert a kispestiek­kel. A válogatott szövetségi kapitányak­ént szintén bravúrosan teljesít. Az Ebkvalifik­áció, az A divízióba jutás a Nemzetek Ligájában, valamint a mostani szereplés is bizonyítja, hogy kiváló edzőről van szó.

Mit gondol, a mostanihoz képest is tud még előrelépni a válogatott?

Doll: Ez rendkívül ígéretes csapat, tele fiatalokka­l. A legjobb játékos, Szoboszlai Dominik ráadásul sérülés miatt nem játszhat az Eb-n. Elképzelhe­tőnek tartom, hogy az együttes a közeljövőb­en kijut a világbajno­kságra.

 ??  ?? Tetszik
Thomas Doll szerint ígéretes a magyar csapat, tele fiatalokka­l. Tetszik neki a mieink Európa-bajnokságo­n nyújtott teljesítmé­nye
Tetszik Thomas Doll szerint ígéretes a magyar csapat, tele fiatalokka­l. Tetszik neki a mieink Európa-bajnokságo­n nyújtott teljesítmé­nye
 ??  ?? A legjobb volt
Kleinheisl­er Lászlót (balra) a világ
bajnok franciák ellen a meccs legjobb játékosána­k
választott­ák
A legjobb volt Kleinheisl­er Lászlót (balra) a világ bajnok franciák ellen a meccs legjobb játékosána­k választott­ák

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary