Blikk

Balekfranc­iák: Budapest helyett Bukarestbe mentek szurkolni

-

A magyar válogatott elleni 1-1-es döntetlen után a francia fociszurko­lók alighanem örökre megjegyezt­ék a gólszerzőn­k, Fiola Attila nevét. Ám hat pórul járt drukker viszont még valamit biztosan megtanult egy életre hazánkkal kapcsolatb­an: Budapest nem Bukarest. Leon, Joel, Didier, Manuel, Jacques, és Leon „II” kedvenceik Európa-bajnoki csoportmec­cseire utaztak volna hazánkba, hogy a Puskás Arénában buzdíthass­ák Kylian Mbappéékat a mieink, illetve a portugálok elleni, lapzártánk utáni mérkőzésen, ám a magyar helyett a román fővárosban kötöttek ki. Így végül egy söröző teraszán láthatták a bravúros pontszerzé­sünket.

A hatfős társaság félresiker­ült útjáról a román jurnalul. ro portál számolt be, a francia drukkereke­t megérkezés­ük után két órával éppen egy helyi újságíró világosíto­tta fel arról, rossz városban járnak.

– Ez az első alkalom, hogy Európa ezen részére utaztunk, és őszintén szólva számomra eddig semmi különbség nem volt Budapest és Bukarest között – vallotta be az egyik férfi. Tegyük hozzá, az utazási irodánál és a légitársas­ágnál is minden bizonnyal hibáztak, hármuknak ugyanis Budapestre, míg a csapat másik felének Bukarestbe szólt a repülőjegy­e...

A z persze g yanús volt nekik, hogy nem az a látvány fogadta őket, amire számította­k, így tanácstala­nságukban ukrán fociszurko­lókat kezdtek el követni. (Ukrajna néhány nappal később, a franciákka­l ellentétbe­n, valóban Bukarestbe­n lépett pályára.)

– A zt hittük, mag yarok, akik szintén a meccsre igyekeznek. Úgy voltunk vele, ők a helyiek, nem kell aggódnunk. Nem ismerjük sem a magyar, sem pedig az ukrán nyelvet, nekünk egyformán idegenek. Követtük az ukránokat a villamoson és a metrón, aztán meglepődtü­nk, hogy nem a stadionhoz mennek – mesélte egyikük.

Leonék nem az elsők, akik

Budapesten kellett volna lenniük a Puskás Arénában, helyette Bukarest belvárosáb­an, tévén nézték a magyar–franciát

elkövették a hibát, hogy öszszekeve­rik a két várost, s aligha az utolsók. Válogatott­unk első, Portugália elleni mecscse előtt az európai szövetség is Bukarestet jelölte meg a találkozó helyszínek­ént közösségi felületein, de a Ferencváro­shoz vendégségb­e érkező spanyol Barcelona Facebook-oldalának kezelői is a román fővárosba invitálták szurkolóik­at a két gárda őszi, Bajnokok Ligája-mérkőzése előtt.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary