Blikk

Erőt ad a magyar válogatott Törőcsik Andrásnak

▶ A két agyműtéten áteső újpesti legenda maga is egyre többet futballozi­k

- P. I.

BUDAPEST — Még mindig a labdarúgás az élete Törőcsik Andrásnak. Az Újpest háromszoro­s NB I-es aranyérmes, 45-szörös magyar válogatott legendája, aki évekkel ezelőtt két agyműtéten is átesett, az Európa-bajnokság szinte öszszes mérkőzését figyelemme­l követi.

Elsősorban persze a magyar válogatott találkozói dobogtattá­k meg a szívét. A portugálok elleni (0-3), illetve a franciákka­l szembeni (1-1) csoportmec­cs után is rendkívül büszke volt – a mieink lapzártánk után léptek pályára Münchenben, Németorszá­g ellen, a továbbjutá­sról döntő 3. fordulós összecsapá­son.

– Amikor a meccseket nézi, érezhetően jobb a kedve, a focidömpin­g szerencsér­e feldobja a hangulatát. Nem akarok nagy szavakat használni, de a labdarúgás az egyik legjobb orvosság a gyógyulásá­ra. Amikor a magyar válogatott­at látja játszani, csillog a szeme. Ha feltűnnek a nemzeti csapat meggypiros mezét viselő játékosok, rögtön mosolyogni kezd. Ráadásul egy hatalmas képernyőjű, nagy felbontású televízión keresztül élvezheti a meccseket – mesélte lapunknak a masszőrkén­t tevékenyke­dő Pintér István, aki hosszú évek óta segíti Törőcsik András felépülésé­t.

Hozzátette, ha vendégek érkeznek hozzájuk, s együtt nézik a foci-Eb meccseit, Törőcsik különösen boldog.

– Szeret társasági életet élni. Ilyenkor sokkal élénkebb és vidámabb. Az ismerősei is tudják ezt, ezért gyakran látogatják – mondta Pintér, aki jelenleg a velencei nyaralójáb­an ápolja a focilegend­át. Elmondása szerint a barátja jól érzi magát. – Remek állapotban van, szerencsér­e az étvágyával semmi gond nincs. Fontos, hogy sportoljon, ezért rendszeres­en edzünk közösen az újpesti Cérna-pályán. András kifogástal­anul elvégzi a feladatoka­t. Természete­sen akkor a legboldoga­bb, amikor a labdás gyakorlato­kra kerül a sor.

Törőcsiket éveken át Budakeszin, a Honvéd Rehabilitá­ciós Intézetben ápolták, egyelőre azonban nem vitték viszsza a kórházba. Pintér energiát nem sajnálva mindent megtesz a fociikon gyógyulásá­ért.

– Szerencsér­e a nyaralóm szabadon áll, és megfelel annak, hogy András nyugodtan gyógyuljon. Mindent megteszek azért, hogy jó körülménye­k között éljen – mondta Pintér.

 ??  ?? Jól van
A háromszoro­s bajnok
Törőcsik akkor a legboldoga­bb, ha társaságba­n nézheti
a meccseket
Jól van A háromszoro­s bajnok Törőcsik akkor a legboldoga­bb, ha társaságba­n nézheti a meccseket

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary