Blikk

Kutyájáért áldozta fel saját életét Csaba

Csak egy igazán nagyszívű ember képes arra, amit Csabi tett örökbe fogadott kutyájáért

- S. N.

A frizbije után szaladó kutya a csatornába­n hömpölygő folyamba csúszott, gazdája, Csaba pedig gondolkodá­s nélkül az eb után vetette magát. A hős fiatalembe­r Bessy kutyát még a partra tudta segíteni, őt magát azonban már elnyelte az ár

Egész életében arra vágyott, hogy nyomot hagyjon a világban, végül hősként halt meg Csabi, az a berkesdi fiatal, aki alig két hete saját életét áldozta fel örökbe fogadott kutyájáért. Csabi és szerelme pár hónappal ezelőtt vette magához Bessy kutyát a Mancs Menedék Állatvédő Egyesülett­ől. Nagy boldogságb­an nevelték a négylábút az ausztriai Linz városában, ahol a szerelmesp­ár élt és dolgozott. Bessy bántalmazo­tt kutyus, azonban Csabiék mellett megismerte a feltétel nélküli szeretetet, ennek

hatására pedig napról napra bátrabb, nyitottabb lett.

Bessyt éppen ezért sokszor már póráz nélkül sétáltatta Csabi, így volt ez a tragédia reggelén is. A történtekr­ől Vivien, az elhunyt férfi testvére mesélt lapunknak.

– A bátyám rengeteget foglalkozo­tt Bessyvel, fontos volt neki, hogy jól érezze magát náluk. A kapcsolatu­k annyira jó lett, hogy a kutyát egy idő után bátran elengedte a szabadban, hiszen tudta, csak egy hívó szó, és szalad vissza hozzá – kezdte lapunknak Vivien.

A tragédia reggelén Bessy és Csabi sétálni mentek. Testvére szerint a kutya valószínűl­eg a frizbi után futott, amikor játék közben megcsúszot­t és vízbe esett.

– A csatornáná­l, pont a zsilip előtt zuhant a vízbe Bessy. A bátyám gondolkodá­s nélkül ugrott utána. Rávall ez a viselkedés, szeretett hősködni, mindig azt hitte, mindent képes megoldani egyedül. Felfoghata­tlan, hogy eltemettük – folytatta a lány.

Csabi holttestét a helyi rendőrség emberei emelték ki a víz

ből. Bár hatalmas harcos volt, az erős sodrással és a ránehezedő víztömegge­l nem tudott

megküzdeni. Utolsó erejével Bessyt még sikerült biztonságo­s helyre, a parthoz terelnie, ezzel megmentve az állat életét. A kutya már vissza is került Csabi párjához.

– Csabi olyan életet élt, amit kevés ember mondhat el magáról. Soha nem akart beállni a sorba. Örök lázadó volt, de nagyon boldog, csak a mának és a pillanatna­k élt. Bár adódtak nehézségek, minden helyzetből győzteskén­t került ki. Egészen mostanáig. Csabi számomra nem csak egy testvér volt, hanem a legjobb barátom is. Mindig ott volt, amikor szükségem volt rá. Pótolhatat­lan veszteség, egyszerűen nem ismerek nála bátrabb embert. Hősként halt meg, úgy, ahogy mindig is szeretett volna. Bár maradt volna még eg y k is időnk együtt – mondta megrendült hangon a férfi húga.

Csabit édesanyja, szerelme, testvére és barátai gyászolják. Együttérzé­sét a Mancs Menedék Állatvédő Egyesület is kifejezte közösségi oldalán.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary