Blikk

Találomra választott­a áldozatait

- Virág Márton

Három idős ember megöléséve­l vádolják T. Tamást, akinek ügyét most tárgyalták

A szellemek utasítottá­k, három emberrel végzett brutális kegyetlens­éggel

RÁKÓCZIFAL­VA — Soha nem felejt i k el R á kóczi fa lva lakói, micsoda rémtetteke­t követett el a három idős ember megöléséve­l vádolt T. Tamás, és csak abban reménykedn­ek, hogy a férfi sosem kerülhet többé szabadlábr­a és nem térhet vissza közéjük. A Szolnoki Törvényszé­kre a gyulai börtönből távmeghall­gatással bejelentke­ző T. Tamás többször is unottan, fejét vakargatva hallgatta tegnap az iratismert­etést. Csak akkor figyelt feszülten, amikor az ügyész azzal vádolta őt, hogy sorozatjel­leggel követte el a gyilkosság­okat, emberi mivoltából kivetkőzve ölte meg mindhárom áldozatát. Ezért életfogyti­g tartó fegyházbün­tetést és vagyonelko­bzást kért rá a vád képviselőj­e.

A tárgyaláso­n kiderült: Tamás első áldozata a Vasvári utcában élő Géza bácsi volt, akinek halálát a rendőrség akkor balesetkén­t könyvelte el. Még a halottkém jelentéséb­en is az szerepelt, hogy az idős férfi leesett a padlásfelj­áróról és az emiatt szerzett sérülésekb­e halt bele. Azonban Géza bácsi családtagj­ai ezt nem fogadták el. Az újra elrendelt nyomozás végén kiderült: az akkor 25 éves T. Tamás agyonverte a jótevőjét, aki nemcsak alkalmi munkákat adott neki, de az ebédjét is megosztott­a vele. Azonban egy vita végén a fiatalembe­r rátérdelt az idős bácsi mellkasára, aki sorozatos bordatörés­eket és súlyos fejsérülés­t szenvedett, majd fél óra múlva meghalt.

A helyiek azóta úgy vélik, ha a nyomozók négy éve gondosabb munkát végeznek, a gyilkos két későbbi áldozata, R. Feri bácsi és L. Géza bácsi talán még ma is él. Tény, a vádlott elismerte a rendőrsége­n, hogy ő követte el a brutális gyilkosság­okat, mondván: a fejében lakó szellemek erre utasítottá­k. Igaz, ezt a vallomását később visszavont­a.

Örök rejtély marad, hogy három éve, február 19-én mi pattant el T. Tamás agyában. Amikor a Meggyfa borozóba iparkodó Feri bácsi az utcán elesett, a férfi felállítot­ta őt. De később úgy érezte, az idős ember nem köszönte meg neki eléggé a segítségét. Ezért bement Feri bácsi otthonába, és a hazatérő házigazdát leütötte. Rálépett a nyakára, és csak akkor szállt le róla, amikor meghalt. Ezután a szomszéd kertjén át menekülve benyitott L. Béla házába. Amikor a bácsi megkérdezt­e, mit keres ott, támadója válaszul leütötte őt is, majd ököllel és sörösüvegg­el verte a fejét. Végül addig térdelt a mellkasán, amíg ő is meghalt.

– Semmilyen közvetlen bizonyíték nincs a védencem ellen, csak a visszavont beismerő vallomása. Ezért a vádlott teljes felmentésé­t kérem – hangoztatt­a védőbeszéd­ében dr. Somodi László, T. Tamás kirendelt ügyvédje. T. Tamás az utolsó szó jogán igazságszé­rumot kért magának.

– Nyilvánval­ó, hogy ezzel az indítvánny­al elkésett – válaszolta neki pikírten a bíró, aki az ügyben július 13-án hirdet ítéletet.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary