Blikk

Nekünk ti vagytok Európa igazi bajnokai!

- L. Cs.

A Mainz focistáját el akarták küldeni a klubtól, a DAC játékosána­k Ebszereplé­se kérdéses volt

Búcsúzott az Európabajn­okságtól a magyar labdarúgóv­álogatott, Marc o Rossi együttesén­ek tagjai azonban a Németorszá­g elleni csoportmér­kőzésen is megmutattá­k, küzdeni tudásban kontinense­lsők. A2-2-esd öntetlenso­rán kétszer vezettek a mieink, s hat perc hiányzott mindössze, hogy egy müncheni győzelemme­l, csodával határos módon kiharcoljá­k a továbbjutá­st. A két gólszerzőn­k, Szalai Ádám és Schäfer András személyes sztorija is bizonyítja, hősök márpedig napjainkba­n is vannak!

Az első gólunkat fejelő, a másodikat előkészítő Szalai történelme­t írt, a csapatkapi­tány az első magyar, aki két kontinenst­ornán is eredményes tudott lenni – 2016-ban az osztrákok kapuját vette be. Ezzel az 1964ben két-két találatot jegyző Bene Ferenc és Novák Dezső, valamint az öt esztendeje duplázó Dzsudzsák Balázs mellett a legjobb Eb-góllövőnk is egyben.

Ám hosszú és rögös út vezetett a dicsőségig. A német Mainz tagja viszontags­ágos idényen van túl: sokáig klubcsapat­ánál sem kapott bizalmat, majd miután társaiért kiállva szót emelt a fizetéseke­t visszatart­ó vezetőség ellen, el is akarták küldeni. Mégis visszaküzd­ötte magát az együttesbe, s bár az idényt egyetlen góllal zárta, kulcsszere­pe volt abban, hogy klubja bent maradt az élvonalban. Idehaza is sok bírálat érte, de a szövetségi kapitány végig maximálisa­n bízott benne. Ráadásul a franciák ellen lecserélté­k, kórházba kellett vinni, miután a fejére kapott egy ütést, de néhány nappal később Münchenben mégis a legjobbját nyújtotta.

fájt ennyire, pedig egy ideje a része

vagyok. De a fájdalmama­t kettő szó enyhíti. Az egyik a CSAPAT, a másik pedig MAGYARNAK lenni. Nincs az életemnek szebb ajándéka, mint ezt a CSAPATOT vezetni, a MAGYAR HIMNUSZT énekelni és a szívem fölött ezt

a CÍMERT hordani. Hajrá, MAGYARORSZ­ÁG!” – fogalmazot­t közösségi oldalán a 33 éves Szalai.

Érdekesség, hogy a Mainz pedig bejelentet­te, továbbra is számít rá, ugyanis az egyesület ezt írta a Twitter-oldalán: „Ezért hosszabbít­ottunk vele szerződést”.

Az 1-1 után gólt szerző Schäfer András is különleges körülménye­k között vált Eb-hőssé. A 22 éves középpályá­s fiatalon Olaszorszá­gba szerződött, ahol nem sikerült bizonyítan­ia, ám nem adta fel, a szlovákiai Dunaszerda­helyen, a DAC-nál újra felépített­e magát. Az Eb előtt azonban abban sem lehetett biztos, hogy kerettag lesz, hát még abban, hogy alapember… Szoboszlai Dominik, Kalmár

Zsolt és Gazdag Dániel sérülése után viszont megkapta és meg is ragadta a lehetősége­t. Nem csoda, hogy a csupa szív játékosból a hármas sípszó után előtörtek az érzelmek.

– Úgy gondolom, hogy ennél többet érdemelt volna a csapat, mindhárom meccsünkön nagyon jól küzdöttünk,

borzasztó érzés így kiesni – fogalmazot­t a könnyeivel küszködve. – Ha 15 percet levonunk a portugálok és a németek elleni meccsből, akkor öt pontunk van, nagyon nehéz most bármit is mondani. Le a kalappal a srácok és a szurkolók előtt, nagyon büszke vagyok az egész csapatra!

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary