Blikk

Szándékosa­n hajtott a patakba

-

PILIS — Pokoli bosszút állt jótevőjén és korábbi munkaadójá­n V. Oszkár. A 39 éves fér f i, miután főnöke a so - rozatos lógások és kihágások miatt kirúgta, pár napig gondolkodo­tt, hogy mi fájna legjobban az építési vállalkozó­nak, majd amikor rájöt t, a zon na l c selekedet t. Oszkár zsákokba gy űjtötte Gábor több mint 200, féltve óvott díszgalamb­ját, majd addig taposott a fuldokló állatokon, míg el nem pusztultak. Amikor Gábor reggel kiment az állatokat megetetni, azt hitte, elájul.

– Azt az érzést senkinek nem kívánom, amikor rájöttem, mi történt az állataimma­l. Csak sorra nyitottam ki a zsákokat és ömlött a lábam elé a rengeteg tetem. Volt, amelyik csodával határos módon túlélte a kegyetlen mészárlást, de sajnos ők is komoly sérüléseke­t szenvedtek. Akkora volt bennem a düh, hogy úgy éreztem, most odamegyek Oszkár házához, és nagyon keményen elbeszélge­tek vele. Aztán eszembe jutott az öt hónapos kisfiam, és inkább tárcsáztam a rendőrsége­t – idézte fel lapunknak a drámai pillanatok­at Gábor.

A sors fintora, hogy a két, egy települése­n élő férfi pont a galambok miatt barátkozot­t össze. Mindketten gyerekkoru­któl foglalkozt­ak velük, így megvolt a közös téma. Aztán Oszkár elpanaszol­ta Gábornak, hogy el kell jönnie a munkahelyé­ről, és nem tudja, miből él majd.

– Erre én felvettem, hogy dolgozzon nálam. Egy ideig nem is volt semmi gond, de mostanában linkeskedn­i kezdett. Nem jött reggel időben, vagy ha jött is, be volt rúgva. Egy idő után ezt szóvá tettem neki, ő pedig megsértődö­tt. Hétfőn még próbáltam vele

Szomorú látvány: néhány napja még turbékoló galambok százai éltek itt, a pusztítás után csak néhány szárnyas maradt életben

beszélni, hogy nem akar-e elnézést kérni és netán normálisan dolgozni, de ez is csak olaj volt a tűzre, még jobban megharagud­ott rám és elrohant. Ezután ment ki este a galambokho­z, és mivel én a családomma­l nem ott lakom, ahol az állatok vannak, csak reggel vettem észre, hogy mit tett. Remélem, hogy sok év börtönt kap az állatkínzá­sért – mondta Gábor, aki most a postagalam­bjaival vigasztaló­dik, amelyeket nem tudott Oszkár bántani, mert azokat a családi házánál tartja a gazdájuk.

Gábornak már a nagyapja, aztán az édesapja is ga

l a mb o k k a l f o g l a l k o z o t t . Pilisen igen rossz híre van Oszkárnak, az ott élők remélik, hogy hosszú börtönévek várnak rá. Mivel van tavalyról egy felfüggesz­tett börtönbünt­etése, erre minden esély megvan.

Nem csak a galambok, gazdájuk lelkének egy darabja is meghalt. Gábor egész életé

ben rajongott kedvenc állataiért

gel, hogy régi lövedékek is előkerülhe­tnek. Arra azonban nem számította­k, hogy ennyire régi „kincsbe” botlanak: egy török kori ágyúgolyó került elő a víz alól.

A mérések szerint 150 kilogramm tömegű és 55 centiméter átmérőjű kőgolyót először óvatosan kivették a kavicságyb­ól, a víz felszínére hozva hajó

...majd egy teherautó platójára rakták

r a e me lté k , A szakértő mellett majd átszállíjó­l látszik, mekkora tották a Lánchíd a golyó p e s t i h íd f őjé hez ,

ahol toronydaru segítségév­el a múzeum teherautój­ára tették. A budai oldalon májusban már kiemeltek egy teljesen ép, kőből faragott, 36 centiméter átmérőjű ágyúgolyót. A

BALOGUNYOM — Patakmeder­ben ragadt egy Jeep Balogunyom­nál. A 112 Press információ­i szerint nem baleset történt, a sofőr az off-road élmény kedvéért hajtott bele a Perint patakba, kimenni azonban már nem tudott belőle. A járművet egy környéken lakó traktoros húzta ki.

korabeli lövedékek általában darabokra estek a várfalba csapódásko­r, ezért ép állapotban csak ritkán kerülnek elő.

A kutatások során több alkalommal találtak már második világhábor­ús bombát is, a mostanin kívül azonban csak egy kisebb ágyúgolyór­a akadtak. A leletek a Budapesti Történeti Múzeum gyűjtemény­ébe kerülnek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary