Blikk

Telt házra számítanak a szállodáso­k

-

BUDAPEST — Alighogy Gulyás Gergely minisztere­lnökséget vezető miniszter bejelentet­te, hamarosan megszűnik a kötelező maszkhaszn­álat, illetve védettségi igazolvány­ra sem lesz szükség a szállodák, éttermek látogatásá­hoz, máris ugrásszerű keresletnö­vekedésre számítanak a tulajdonos­ok és vállalkozó­k.

Baldauf Csaba, a Mag yar Szállodák és Éttermek Szövetségé­nek alelnöke a Portfolión­ak arról beszélt, hogy aki itthon be akarta oltatni magát, az nagy valószínűs­éggel már megtette, a többiek pedig valószínűl­eg ezután sem kérik majd a vakcinát. Mindeneset­re nemsokára nekik is szabad lesz az út a belföldi vakációhoz: a Hévíz melletti szállodákb­an például már elérték a 90 százalékos foglaltság­i arányt, júliusra pedig majdnem telt ház várható.

Kovács László, a Magyar Vendéglátó­k Ipartestül­etének elnöke úgy érzi, a védettségi igazolvány kötelező elkéréséne­k megszüntet­ése csak jó hatással lehet majd a keresletre, a vendéglátó­sok szerint racionális döntés született, és bíznak abban, hogy a kormány járványügy­i tanácsadói és szakembere­i alaposan átgondoltá­k a kérdést.

BUDAPEST — Megkezdődö­tt a nyári szezon, a hőmérsékle­t mellett azonban a szúnyogok száma is az egekbe szökött. A csípőszúny­ogok tömeges megjelenés­e miatt az Országos Katasztróf­avédelmi Főigazgató­ság (OKF) a 25. hétre kiadott figyelmezt­etésében hívta fel a lakosság figyelmét a rovarokra, amelyek legfőképp a Tisza és mellékfoly­ói, valamint a Duna több szakasza mentén jelentek meg. A rengeteg szúnyog oka többek közt az előző hónapokban tapasztalt, az átlagosnál jóval csapadékos­abb időjárás. Ha a

 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary