Blikk

Túl van a műtéten VV Béci kedvese

-

A Fekete Péter című darab színésznői Pécsi Ildikó ruháit és ékszereit viselik a gödöllői színpadon

GÖDÖLLŐ — Pécsi Ildikó több tucat személyes tárgya „kelt életre” a színpadon. Brossok, nyakékek, fülbevalók, pávatollas legyező, a színésznő ruhái, egykori jelmezei, lakásában őrzött díszpárnáj­a, sőt nagymamája bekereteze­tt fotója, egy régi üveg is részévé vált a Feketet Péter című zenés vígjátékna­k.

– Mondhatni közel egyéves munka ért véget, még Pécsi Ildikóval kezdtünk bele és dolgoztunk együtt – kezdte L. Péterfi Csaba, Ildikó fogadott fia, aki rendezőkén­t és főszereplő­ként állította a darabot a Művészetek Háza Gödöllő színpadára. – Egy neki írt picike szerepet is kapott volna. Készült rá, még dalt is tanult. Aztán rájött, nem megy neki, nem áll többé a színpadra, csak ülve tudott volna már szerepelni. Nem akarta, hogy szánakozza­nak rajta. Mégis itt van velünk mindig, hiszen azóta Pécsi Ildikó színtársul­at lettünk. Sok esetben az

ő egykori ruhái, ékszerei vannak a darab tíz főbb szereplőin.

Péterfi a színésznő fiána k engedélyév­el kapta meg a kulturális emlékeit.

– Csabával nagy szí n há zi kel lékg y űjtemény t talált unk. Eg y pávatollas legyezőt a darab női főszereplő­je használ. Az egykori Holdvilágo­s éjszakán című előadáson Ildikó által viselt ékszereket is láthatják. Sőt a régi lovaglónad­rágját magam viseltem a színpadon – avatott be a kulisszati­tkokba Csaba. – Mindig ott van a színpadon minden hangomban, játékomban is, engem ő tanított meg színpadi embernek lenni. Én csakis ezt tudom továbbadni. Fentről ő maga is figyel, izgul és mosolyog értünk. Sch. Zs.

A művésznő fogadott fia, a színészren­dező L. Péterfi Csaba a művésznő lovaglónad­rágjában lép fel, és legyezőit felhasznál­ta kellékként

A decemberbe­n elhunyt Pécsi Ildikó szerepelt volna a darabban, kellékekke­l, tanácsokka­l is segített

BUDAPEST — Már otthon lábadozik Young G, azaz Rácz Béla kedvese a műtét után. Norinánál a várandóssá­g alatt derült ki, hogy daganat van a méhszáján, hat héttel a szülés után pedig megoperált­ák.

A beavatkozá­s jól sikerült, azonban még pár hét, mire megérkezik a szövettan eredménye.

„ Megkön nyebbü ltem a műtét után, de még várunk az eredményre. Picit felelőtlen voltam nemrég, ugyanis sokat pakolászta­m itthon és nem pihentem, ma pedig már fáj az alhasi részem” – írta közösségi oldalán Norina, akinek a műtét után sokat kell pihennie, valamint nem szabad emelnie, terhelnie magát.

Kedvese, Béci próbálja kímélni, ahogyan szeretteik, köztük a nagymamák is mindenben segítik a fiatal édesanyát, akinek most természete­sen a gyógyulás és a kislányukk­al, Rebekával töltött idő a legfontosa­bb.

Béci párjáról, Norináról a várandóssá­g alatt derült ki, hogy daganatos, azóta megoperált­ák, és a szövettan eredményér­e vár

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary