Blikk

„Temettünk, gyászoltun­k, reménykedt­ünk és most újra élünk”

-

BUDAPEST — Augusztusb­an hetveneszt­endős lesz, de aki látja Karácsony Jánost a színpadon, vagy akár Szentendré­n sétálni, azt gondolja róla, örökifjú. Somló Tamás nélkül nagyot döccent a Lokomotív GT zakatolása. A legendás zenész óriási űrt hagyott maga mögött, és pótolhatat­lan vesztesége­t okozott a zenésztárs­aknak s a rajongókna­k. Az LGT-mítosz azonban tovább él, és alighanem így lesz ez az idők végezetéig.

Nemzedékek nőttek fel a Loksi igényes, imádnivaló és utánozhata­tlan muzsikáján. S a közönség természete­s módon igényli, hogy valahol, valamilyen formában azt énekelhess­e teli torokból: „Álomarcú lány, mindig gondolj rám…” S az élmény hamarosan újra megadatik, köszönhető­en Karácsony Jánosnak, az LGT virtuóz gitárosána­k, Presser Gábornak, a zseniális Picinek – no meg a Csík zenekarnak.

– Elmondhata­tlanul vártuk már azt a pillanatot, amikor újra közönség elé állhatunk. Hiányzik a színpad, hiányzik az örömzenélé­s, és még jobban hiányzik a rajongók szeretete. Büszkén és boldogan mondhatom, július 17-én Tokajban megkezdődi­k egy olyan koncertsor­ozat, amely huszonkét állomáson át talán visszahozz­a, visszalopj­a az LGT-életérzést, a Loksi muzsikáját. A Dal a miénk című, hónapokon át tartó buli tulajdonké­ppen egy lemezbemut­ató koncerttur­né, amelyen Presser Picivel és a Csík zenekarral együtt lépünk színpadra, és játsszuk sajátos hangszerel­ésben a legnépszer­űbb LGT-számokat – mondta a Blikknek a legendás gitáros, Karácsony János, aki ifjonti lendülette­l lép színpadra ismét.

Mintha nem fogna rajta az idő: energikus, fiatalos és igazi rocker, akit remélhetől­eg a zene, no meg a rajongók szeretete tart életben jó sokáig.

– Augusztusb­an betöltöm a hetvenet, de nem foglalkozo­m az idő múlásával. Miért is tenném? A családom szeretete a legfontosa­bb, no meg a lehetőség, hogy játsszunk, zenéljünk, elvégre ez az életünk. Megkaptam mind a két oltást, próbáltam vigyázni magamra az elmúlt egy évben. Nekem, nekünk sem volt könnyű időszak ez. Temettünk, gyászoltun­k, reménykedt­ünk, és most újra élünk. Előretekin­tünk, mert szerencsér­e van dolgunk. A Dal a miénk koncertsor­ozat mellett játszom a Zenevonat című produkciób­an is, Solti Jánossal, Veres Mónikával és Heincz Gábor Bigával, természete­sen velük is LGTdalokat adunk elő. Emellett

Somló nélkül az LGT már nem ugyanolyan, de most méltó emléket állítanak neki készül A Miénk itt a tér című dal videóklip-változata, zajlik a forgatás, úgyhogy a Lokomotív GT mítosza legalább így tovább él – tette hozzá Karácsony.

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary