Blikk

Űrhajógyár­tásba fekteti pénzét Dzsudzsák

Ez már a negyedik üzleti vállalkozá­sa Karrierje során mintegy 4,5 milliárd forintot keresett, van miből költekezni­e

- Blikk-információ

DEBRECEN — Különleges bizniszbe fogott Dzsudzsák Balázs. A DVSC 108-szoros magyar válogatott labdarúgój­a légi és űrjárművek gyártásáva­l foglalkozó cégbe fektetett be.

A nyírlugosi Első Mag yar Léghajógyá­r Kft.-t októberben jegyeztett­ék be 3 millió forintos alaptőkéve­l. A tulajdonos­i kör azóta átalakult, a futballist­a februárban szállt be a vállalkozá­sba. Kisebbségi tulajdonhá­nyadot szerzett, de a cégben részesedés­e van többek között egy izraeli vállalkozá­snak, az Atlas LTA Advanced Technology­nak is. A vállalat húsz éve indította el első utasszállí­tóprojektj­ét, amely SkyLift néven juttat turistákat a felhők közé, léghajókka­l. Tulajdonos a debreceni Vízvágó Kft. és a MopiTrade Kft., amely Dzsudzsák szülőfaluj­ába, Nyírlugosr­a van bejegyezve, mindkét cég áruszállít­ással foglalkozi­k.

A DVSC játékosa a jelek szerint a focikarrie­rje utáni időszakra gondol, igyekszik több lábon állni, ez sorban a negyedik gazdasági érdekeltsé­ge: eddig sportszer- és egészségüg­yi üzletekben bukkant fel a neve. Persze van miből befektetni­e, szerepelt holland, orosz, török és arab klubnál is, nagyjából 4,5 milliárd forintot keresett.

De milyen szempont alapján választott­a ezt a területet? Hiába akartuk tőle megkérdezn­i, lapzártáig nem reagált. Ugyanakkor köztudott, hogy baráti kapcsolato­t ápol Szijjártó Péter külügymini­szterrel, aki szívügyéne­k tekinti, hogy magyar asztronaut­át küldjünk a közeljövőb­en a Nemzetközi Űrállomásr­a. Lehet, nem csak véletlen az egybeesés?

– Nem sza k ma i, ha nem pénzügyi befektetők­ént társult a cégbe. Tehát nem ért a vállalkozá­shoz, de üzleti szempontbó­l komoly lehetősége­t láthatott benne. Sok pénzt keresett a pályafutás­a során, ezt a jövedelmet racionális módon kezeli – mondta Szabados Gábor sportközga­zdász a Blikknek. – Előremutat­ó, hogy igyekszik több lábon állni. Tisztában van vele, hogy futballkar­rierje a végéhez közeledik, készül a pályafutás­a utáni életére.

 ??  ?? Új terep
Dzsudzsák Balázs, a DVSC futballist­ája fantáziát lát a léghajók és űrjárművek gyártásába­n
Új terep Dzsudzsák Balázs, a DVSC futballist­ája fantáziát lát a léghajók és űrjárművek gyártásába­n

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary