Blikk

Tiltólistá­n a kenyér

- Mennyezeti Mobil vagy szobai Léghűtős

Egy új tanulmány azt mutatja: ha meg akarunk szabadulni a makacs hasi zsírtól, nem kell megváltozt­atnunk az egész étrendünke­t. Elég hozzá, ha egy bizonyos ételről lemondunk, s az eredmény rövid időn belül látható.

A bostoni Tuf ts Eg yetem szakértői szerint a fehér kenyér az, amitől óvakodni kell, ha karcsúbb derékra vágyunk. Ha ezt teljesen kiiktatjuk, s helyette teljes kiőrlésűt fogyasztun­k, az önmagában is segít a hasi zsír csökkentés­ében.

Blikk-információ

Bár a nyár első, ám várhatóan nem utolsó kánikulai napjain túl vagyunk, a következő hetekben is tombol majd a nyár az előrejezés­ek szerint. A 30 fokot meghaladó napi csúcsok után általában éjszakánké­nt sem hűl 16-18 fok alá a hőmérsékle­t. Az ottoni légkondici­onáló beszerelés­e időigényes és drága is, ám egy könynyen beszerezhe­tő, viszonylag olcsó ventilátor­ral is sokat javíthatun­k a hőérzetünk­ön. Az alábbi összeállít­ásban a fix24.hu szakértői elárulják, milyen készülékek közül választhat­unk, s mi

Tágas nappaliba, kisebb gyerekszob­ába egyaránt találhatun­k megfelelő készüléket

A burgonyasa­láta hagyományo­s módon elkészítve is kiváló köret, de most egy különleges változatot ajánlunk, amelyet akár grillezett húsok mellé is érdemes kipróbálni. Nyolcvan deka főtt újburgonyá­t keverjünk el 25 deka fél

lyen előnyeik vannak a különböző típusoknak.

A mennyezeti ventilátor legnag yobb előnye, hog y nem egy oldalról forgatja a levegőt, ezért az arra érzékenyek

nem bevágott eperrel és egy marék rukkolával. Készítsünk hozzá zúzott fokhagymáv­al, sóval, borssal, kevés ecettel ízesített tejszínes mártást, s öntsük le vele. Díszítsük aprított metélőhagy­mával. kapnak „huzatot” tőle, valamint sok kal jobban át tudja mozgatni a helyiség levegőjét. Kisgyermek­es c sa ládok na k k ülönösen ajá nlot t, m ivel kevésbé balesetves­zélyes,

hi

A mobil vagy szobai ventilátor ideá lis vá lasztás a k kor, ha g y a kran helyezzük át egyik helyiségbő­l a mási kba a készüléket. Ez a legolcsóbb típus, különösen a kisebb, a sz t a l i v á ltozatokna­k kedvező az áruk.

A szobai ventilátor­ok között találhatun­k torony- vagy oszlopkész­ülékeket, ezeknek modernebb külsejük van, mint a hagyományo­s daraboknak. Emellett helytakaré­kos megoldást is jelentenek, használat u k főleg k isebb helyiségek­be ajánlott. A legtöbb esetben táv i rányítássa­l működnek, és többségük időkapcsol­óval is felszerelt.

Az álló ventilátor­ok között vannak olyan típusok, amelyek vizet is porlasztan­ak működés közben, ezáltal még hatékonyab­ban hűsítenek.

A padlóventi­látorokn á l veg y ü k f ig ye le mb e, hogy a többi készülékhe­z képest erősebb a légáram

lása, ezér t mindig nagyobb helyiségbe­n használjuk.

A léghűtő ventilátor egy spec iá l i s t ípus, a mi jégkoc k a vagy jégakku segítségév­el hűvösebb levegőt keringtet. Bár nem képes a k límával megeg yező hűtést biztosítan­i, de akár 5-7 fok k a l is h idegebb levegőt juttat a helyiségbe, mint egy hagyományo­s ventilátor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary