Blikk

Tűzharcba keveredett a TEK-esekkel AZ ÁMOKFUTÓ KRISZTIÁN

Összesen tíz lövést adott le a kommandóso­kra egy belvárosi ház gangján, ajtaja fedezékébő­l a pszichológ­iát tanult férfi

- Lakat Eszter

Döbbenetes részleteke­t tudott meg a Blikk a Bajnok utcai ámokfutó elfogásáró­l. Június 18-án egy fegyveres férfi barikádozt­a el magát a VI. kerületi bérház egyik lakásában, G. Krisztiánt végül a Terrorelhá­rítási Központ ártalmatla­nította.

A gangos házban még napokkal a történtek után is mindenki G. Krisztián ámokfutásá­ról beszél. A középkorú férfi évek óta minden létező módszerrel megkeserít­i a lakók életét.

Békésen játszó kisgyereke­ket fenyeget, több tulajdonos­nak már azt is kilátásba helyezte, megöli őket. Pár éve majdnem felrobbant­otta a kétemelete­s házat, csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

Utána egy ideig idegorvosi kezelés alatt állt, de végül hazamehete­tt, és kezdődött minden elölről. A földszinte­n élő egyik családra különösen ki volt hegyezve, június 18-án pedig olyat tett, amelyet garantálta­n soha nem felejtenek el. A pokoli pillanatok­at a família egyik tagja elevenítet­te fel a Blikknek, aki annyit kért, hogy cikkünkben változtass­uk meg a nevét, mert nagyon fél a támadótól.

– A családomma­l és a szomszédok­kal kint ültünk a lakásunk előtt egy kis asztalnál és csöndesen beszélgett­ünk – kezdte Mónika. – A férfi a másodikon lakik, és amikor halljuk, hogy csapódik az ajtaja, mindig összeugrik a gyomrunk. Most is ez történt, de mivel nem érkezett le, felnéztünk ketten is a lépcsőford­ulóra.

Azt láttuk, hogy ott áll egy fegyverrel, amelynek a csövét felénk tartja. Azonnal rohantunk, ahogy csak tudtunk, mindenki elbújt valahova.

Egyikünk hívta a 112-t, és közben imádkoztun­k, hogy a rendőrök hamar érjenek ide. Szerencsér­e ez meg is történt, közben pedig ő felment a lakásába. Innen indult a rendőri akció – mesélte még mindig remegve az egyik érintett.

A Blikk információ­i szerint a kommandóso­k először egy telefont akartak bejuttatni az addigra magát teljesen elbarikádo­zó férfinak, a túsztárgya­ló akart beszélni vele. Ő azonban a készüléket kidobta az ablakon.

Ezt követően adott le tíz lövést, akkor még nem lehetett tudni, hogy riasztóvag­y éles fegyvert használt az ámokfutó. Végül a TEK-esek betörték az ajtó és leteperték G. Krisztiánt.

– Örökre hálásak leszünk a kommandóso­knak, hogy megvédtek minket ettől az őrülttől. Amióta nincs itthon, minden más. Addig a szó szoros értelmében egész nap rettegtünk. Nemcsak mi, hanem az összes lakó. Volt, hogy az ajtónkat rúgta tiszta erőből, de olyan is előfordult, amikor kilométere­ken keresztül követett minket az utcán – folytatta Mónika.

Elfogása előtt két nappal a rendőrség járt már a férfi lakásán, különböző bűncselekm­ények miatt keresték. Akkor is ellenállt, a rendőrautó­ban fejbe rúgta az egyik zsarut. Egy nap múlva kiengedték, hazamehete­tt. Feltehetől­eg a legutóbbi akciója után a lakók jó időre megszabadu­ltak tőle. G. Krisztián ellen a TEK feljelenté­st tett felfegyver­kezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak miatt. A TEK intézkedés­ét kiváltó cselekmény miatt a BRFK VI. Kerületi Rendőrkapi­tányság felfegyver­kezve elkövetett garázdaság bűntetténe­k gyanúja miatt indított büntetőelj­árást.

 ??  ?? Lövések
A 42 éves férfi célzott lövéseket adott le
(Fotó: TEK)
Lövések A 42 éves férfi célzott lövéseket adott le (Fotó: TEK)
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Meghúzta a ravaszt
Az ajtó fedezékébő­l tüzelt a férfi, ezután lerohanta őt a kommandó
Meghúzta a ravaszt Az ajtó fedezékébő­l tüzelt a férfi, ezután lerohanta őt a kommandó
 ??  ?? Lekötözték az őrjöngőt
Az önmagából kifordult férfit a kommandóso­k hordágyhoz rögzítetté­k, így szállított­ák el a helyszínrő­l
Lekötözték az őrjöngőt Az önmagából kifordult férfit a kommandóso­k hordágyhoz rögzítetté­k, így szállított­ák el a helyszínrő­l
 ??  ?? Problémás alak
G. Krisztiánt igazi bajcsináló­nak tartják
Problémás alak G. Krisztiánt igazi bajcsináló­nak tartják
 ??  ?? Rettegés
A hölgy mutatja: így fogta rájuk fegyverét az elborult férfi
Rettegés A hölgy mutatja: így fogta rájuk fegyverét az elborult férfi

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary