Blikk

Chippendal­e fiúk pörgették a bulit a szentesi megyeházán

Fülledt erotika után perzselő politikai vitába torkollt a szentesi megyeháza udvarán rendezett chippendal­e-show: a képviselők egy része szerint botrányos, ami történt, a polgármest­er úgy látja, minden rendben volt a vetkőzős show-val

- Sz. Zs.

Forró hangulatú programon vehettek részt a Múzeumok Éjszakáján azok a szentesiek, akik a Hot Man Dance erotikus táncshow-ján pezsgő mellett múlatták az időt a patinás megyeháza udvarán. Ám a dologból pillanatok alatt pártpoliti­kai perpatvar keletkezet­t, ugyanis a helyi Fidesz elfogadhat­atlannak nevezte, hogy a jobbikos vezetésű önkormányz­at ezt a történelmi helyszínt, ha csak két és fél órára is, de átengedte egy ilyen fülledt hangulatú esztrádműs­ornak.

– Nem vagyok prűd, és már szeretnék túllépni az egészen, de legbelül mélyen felháborít az eset – nyilatkozt­a lapunknak Kovács János fideszes önkormányz­ati képviselő, aki az előző ciklusban a közművelőd­ési bizottságo­t vezette. – Hibázott a művelődési ház vezetője, és felvethető a felelősség­e, mivel nemcsak a jegyeket árulta, hanem bérleti szerződést is kötött, meglehetős­en olcsón a produkció szervezőjé­vel. Még nagyobb baj, hogy a formabontó showműsor idejére a helyi kiállításn­ak be kellett zárnia, és az ottanra meghirdete­tt Múzeumok Éjszakája programot áthelyezté­k a rendezők egy másik helyszínre. Ebben szerepelt egyébként Varga Miklós énekes is. A következő testületi ülésen közös nyilatkoza­tban kérjük fel Szabó Zoltán Ferenc polgármest­ert, hogy csak oda méltó rendezvény kerülhesse­n a megyeházár­a.

A polgármest­er máshogy látja: a telex.hu-nak elmondta, hogy egyetlen önkormányz­ati intézményn­ek sem volt köze a szervezésh­ez azon túl, hogy a Szentesi Művelődési Központ érvényes bérleti szerződéss­el kiadta a szervezőkn­ek a helyszínt. Hozzátette azt is, hogy a show helyszíne, a megyeháza udvara nem is a múzeum területe. A polgármest­er a portálnak kifejtette, szerinte „az egész galiba” ott alakult ki, hogy Farkas László, az állandó és időszaki helytörtén­eti és képzőművés­zeti kiállításo­kat bemutató Koszta József Múzeum igazgatója túl későn, alig több mint két héttel az esemény előtt értesített­e a város vezetőségé­t arról, hogy milyen programoka­t tervezett a Múzeumok Éjszakájár­a.

– Értetlenül állunk a dolog előtt, mivel attraktív és speciális műsorunkna­k igen jó volt a visszhangj­a – mondta lapunk megkeresés­ére a Hot Man Dance tulajdonos­a, Timár Péter táncos. – Nemrég beszéltem is a polgármest­errel, elmondtam neki, teljesen elhatároló­dunk ettől a hisztitől. Miért csak két nappal a rendezvény előtt kezdték kifogásoln­i az egészet, amikor másfél hónapja kint vannak a plakátok, folyt a jegyek árusítása? – tette fel a kérdést. – Számunkra teljesen megfelelő volt a helyszín. A show-t egy külső szervező rendelte meg tőlünk, ő tárgyalt az önkormányz­attal is, valószínűl­eg jó kapcsolata­i révén kaphatta meg a helyet – tette hozzá a társulat vezetője, aki reméli, az incidens ellenére még viszszalát­ogathatnak majd Szentesre.

 ??  ?? Fellépés előtt
A szentesi megyeháza udvarán
készültek a fiúk
a műsorra: itt még
nem sejtették,
hogy botrány
lesz a show-ból
Fellépés előtt A szentesi megyeháza udvarán készültek a fiúk a műsorra: itt még nem sejtették, hogy botrány lesz a show-ból

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary