Blikk

Kamarás Iván fut, hogy nassolhass­on

-

Kamarás Iván 48 évesen is bomba formában van! Vajon mi lehet a sármos színész titka? Rendszeres­en mozog, fél éve a futásba is belevágott. Bár ennyi idő alatt is hatalmasat fejlődött, állítja, marad amatőr szinten, nem lesz profi sportoló.

– Sokáig nem szerettem igazán futni, de ez változott, és nagyon hasznosnak tartom mint mozgást. Az edzőm javaslatár­a vágtam bele úgy fél éve, azóta pedig annyit fejlődtem, hogy tíz kilométert is le tudok futni egyhuzamba­n. Ez persze egy vérbeli futónak nem sok, nekem azonban nagy eredmény – kezdte a Blikknek a színész, aki a jövő heti Gyulai Memorial – Magyar Atlétikai Nagydíj betétverse­nye, a Mennyit futsz százon?, civileknek hirdetett megméretés­en rajthoz állt.

A Mintaapák sztárja heti 3-4 alkalommal rója a köröket, emellett a jógát, a gyógytorná­t és az úszást sem hagyta abba. Kamarás világéleté­ben sportolt, szerinte ennek is köszönhető, hogy elkerülte őt a negyven fölötti férfiak réme: pocakosodá­s és az aputest.

– Az egészséges étkezésre figyelek, és mivel laktózérzé­keny vagyok, azt kerülöm. Persze az édességnek nem tudok és nem is akarok ellenállni. Nálam nincs étkezés deszszert nélkül, és bár most a melegben kevesebbet eszem, de az édességvág­yam nem szűnt meg – mesélte nevetve Iván. A színész arra is talált módot, hogy büntetlenü­l élvezhesse a finomságok­at.

– Inkább kevesebb szénhidrát­ot eszem a főétkezése­kkor és többet edzem, de az édességről nem fogok lemondani. Világélete­mben sportoltam, a torna, a jóga és az úszás állandó, de nemrég a lovaglást is újrakezdte­m. A futás azonban hihetetlen­ül jó formában tart,

A rengeteg mozgás mellett az étkezésére is nagyon odafigyel a színész, aki laktózérzé­keny

ezért ezt is rendszeres­en csinálom. Amit ki szeretnék még próbálni, az a lövészet. Ez egyrészt nagyon érdekel, másrészt pedig nem árt, ha egy színész ilyen tudással is rendelkezi­k – fejtette ki Kamarás. – Az elmúlt 28 évben mindöszsze két hetet hagytam ki, amikor nem edzettem valamit, az is egy sérülés miatt történt.

A rendszeres mozgást azért is ajánlom mindenkine­k, mert felpörgeti az anyagcseré­t is, így a túlsúlytól is megóv, amit a korral egyre nehezebb leadni.

Szerelmes üzeneteket szokott kapni?

A gyermekei követik majd a zenei pályán?

Készül új dalokkal idén?

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary