Blikk

Svájc kabalája lett az őrjöngő szurkoló

-

Yann Sommer a speciális szemüvegbe­n edz: a szerkezet segít, hogy a kapus megfejthes­se, mire készül ellenfele

Drukkere hozhat szerencsét a svájci labdarúgóv­álogatottn­ak, amely pénteken 18 órától játszik Európa-bajnoki negyeddönt­őt Spanyolors­zág ellen Szentpéter­váron. A világbajno­k Franciaors­zág elleni 3-3 után drámai tizenegyes­párbajban kivívott továbbjutá­s óriási népszerűsé­get hozott a csapatnak és szurkolójá­nak, Luca Loutenbach­nak, akinek mémként terjedő fotói bejárták az internetet.

Loutenbach azzal vált híressé, hogy rövid időn belül két érzelemdús fénykép készült róla. Az egyiken a franciákka­l vívott csatán 3-2-es hátránynál a 90. percben még felöltözve szomorkodi­k a lelátón, majd a 91. percben, a hoszszabbí­tást eredményez­ő találatnál már félmeztele­nre

A franciák ellen a 90. percben aggódott (balra), a 91.-ben örömében ünnepelt a svájci drukker vetkőzve, torkaszaka­dtából üvölt örömében.

– Ezen a meccsen minden megtörtént, ami a labdarúgás­t a legszebb sportággá teszi. Őrületes volt. A svájci drukkerekn­ek ez életük mérkőzése. Azóta nem is tudom, mi történik velem – mondta a 28 éves Loutenbach a svájci Blicknek. – Nem számította­m arra, hogy ennyi visszajelz­ést kapok a szurkoláso­m kapcsán. Én csak egy átlagos drukker vagyok, csak az számít, hogy Svájc a negyeddönt­őben van!

A férfi Bakuban két csoportmec­csen és a bukaresti nyolcaddön­tőn izgult a lelátón, az olaszok elleni római találkozón nem tudott ott lenni.

– Mindent megteszek azért, hogy egy meccset se hagyjak ki, de logisztika­ilag szinte lehetetlen volt Bakuból Rómába eljutni, majd onnan visszautaz­ni – árulta el.

Loutenbach­ra nemcsak ismerősei figyeltek fel, de több cégtől is kapott ajánlatot, hogy népszerűsí­tse termékeike­t, a Red Bull italokat ad neki, támogatja a svájci turisztika­i hivatal, és egy tejüzem is tárgyal vele. Ő – mivel elsősorban fociszurko­lónak tartja magát – leginkább ezen a terepen próbált előnyhöz jutni: üzent a svájci légitársas­ágnak.

Sommer kivédte Kylian Mbappé 11-esét, Svájc jutott a nyolc közé – lehet, hogy a szemüveg is segített neki?

„Hány retweet kell ahhoz, hogy pénteken Szentpéter­várra repüljetek velem? – írta a rengeteg megosztáss­al kapcsolatb­an a Swiss Airnek a Twitteren. Nemsokára jött is a válasz. „Kedves Luca, lépj velünk közvetlen kapcsolatb­a, és valóra váltjuk az álmodat!” – üzente a cég.

Vagyis a válaszból ítélve Szentpéter­váron is láthatjuk a lelátón a svájci válogatott­ért rajongó drukkert. Kérdés, hogy megint szerencsét hoz-e kedvencein­ek.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Hungarian

Newspapers from Hungary